Zbavte se ucpaného odpadu bez babských rad

Neodtékající dřez či ucpaný záchod znamená pro každou domácnost velký problém. Pokud se u vás vyskytuje, a vy už jste vyzkoušeli všechny možné rady, tipy a triky, jak se ho zbavit, a výsledek je stále v nedohlednu, přišel čas na profesionálnější řešení. I když budete do onoho ucpaného dřezu opakovaně lít různé směsi a přípravky pro to určené, nikdy se nedočkáte takového výsledku jako s profesionálním čištěním odpadů v Praze.

Nejdříve zjistěte příčinu, pak se pouštějte do čištění

Nikdy totiž sami nevíte, čím je neprůchodnost vašeho potrubí způsobená. Ucpaný odpad může být záležitostí špatně vyčištěného dřezu, zacpaných trubek ve vaší domácnosti, neudržovaných domovních odpadů a v krajních případech i havárií celé kanalizace. Proto je nejprve nutné provést kontrolu stávajícího stavu a diagnostikovat příčinu ucpávání. To sami nejste schopni stoprocentně určit, vámi objednaná firma ale se svým vybavením v podobě specializovaného kamerového systému ano. Zjistí tak příčinu ucpání vašeho dřezu, a na příslušném místě zahájí opravné práce. Podle rozsahu poškození může jít o běžné vyčištění motorovým pérem nebo tlakovou vodou, v náročnějších případech musí dojít k frézování a výkopovým pracím na samotné kanalizaci.

Opakované ucpávání může značit problém v kanalizaci

Kromě toho, že se vám v domovním potrubí zaseknout zbytky odpadu nebo dojde k závadě na potrubí samotném, může mít ucpání komplexnější příčinu. Zejména pokud se tento problém opakuje, je nutné se pomocí kamerové prohlídky podívat na stav kanalizace. Čištění kanalizace v Praze pak problém s ucpáváním odstraní jednou provždy. Poškození kanalizace mohou zapříčinit prorůstání kořenů stromů skrze potrubí nebo jeho prasknutí, ať už z důvodu fyzického poškození či únavy materiálu. Bez kamerového průzkumu často nelze tyto příčiny odhalit.