Oblečte svůj interiér do nového hávu

Každý interiér čas od času potřebuje vzpruhu, jakousi vitamínovou injekci. A proč ji neaplikovat právě teď na jaře, kdy je vše v rozpuku? Ani vaše domácnost by totiž neměla být pozadu.
Neonové barvy, měkké sedačky, a dokonce i skutečné disko koule. To jsou dle světových návrhářů hlavní trendy tohoto roku. K tomu oblé tvary sedacího nábytku, ať se jedná o židle, křesla a pohovky, a růžová barva! Ta se ostatně ve světových časopisech o bydlení objevuje už několikátou sezonu. Ona totiž má něco do sebe. A to vše v doprovodu koberce s geometrickými tvary.

Průhledný akryl

Dalším trendem, jenž dobývá světové interiérové showroomy, je transparentní akryl, jinými slovy průhledný nábytek, ikonické modely Phillipa Starcka se opět vrací na výsluní. Je pravda, že akryl je poněkud náročnější na údržbu, ale jeho velkou předností je skutečnost, že interiér skvěle provzdušní a dá v něm vyniknout veškerým prvkům okolo. Pak se nemusíte obávat výraznějších barev a vzorů.

Nebojte se skla

A pokud si netroufáte přímo na akryl, nahraďte jej sklem. Spoustu designově zajímavého skleněného nábytku je k mání například na e-shopu https://www.atan.cz, ať již se jedná o konferenční stolky, jídelní stoly, vitríny či celé obývací stěny. Pokud si nechcete pořizovat nový nábytek, zaměřte se na doplňky, jako jsou třeba vázy. I vhodně zvolená váza se totiž může stát dominantou místnosti.

Atypické tvary

Dalším trendem, který si nachází cestu i do českých domácností, jsou oblé tvary sedacího nábytku. Pohovek, židlí a čalouněných křesel a sedacích vaků. Do obýváku si ale můžete pověsit i závěsné křeslo vajíčko. Naším favoritem je každopádně růžové křesílko Boni Es – Soro z již zmíněného e-shopu atan.cz. To navíc splňuje hned dva současné trendy najednou – barvu i tvar.