Začněte s jarním úklidem už nyní

Zima je náročné období, které spoustě z nás ubírá sil. Nepřidá na tom ani zachmuřené počasí, nízké teploty a krátké dny. Proto tolik lidí s napětím vyhlíží jaro, jež jim dodá pověstnou energii. Je dobré se na něj předpřipravit jak úklidem domova, tak vašeho těla a mysli.

Začít s čistým štítem

K jarnímu úklidu neodmyslitelně patří mytí oken, neboť stále silnější sluneční paprsky nekompromisně odhalí všechny šmouhy a špínu, jichž jsme si v období zimního šera tolik nevšímali. Dále se zaměřte na pavučiny v rozích a usazený prach na nábytku. Úklid zakončete důkladným vyčištěním podlah a nablýskáním koupelny.

Vyhoďte vše nepotřebné

Proč doma hromadit věci, které jste už několik let nepoužili? Vrhněte se na přerovnání šatních skříní a okamžitě vyřaďte oblečení, jež jste neměli déle než rok na sobě. Je vám líto vyhodit ho do kontejneru? Darujte ho charitě, nebo se ho můžete pokusit zpeněžit v second handu. Nezapomeňte též na spíž a kumbál, jistě tam najdete řadu nepotřebných pokladů.

Jarní detox

Svou porci jarní očisty si žádá i vaše tělo. Po období vánočních svátků mu bezpochyby prospěje detoxikace, která ho nastartuje a zároveň zbaví veškerých škodlivých látek. Vsaďte na blahodárný vliv koktejlů ze zelených potravin s vysokým množstvím zdravého chlorofylu. Významnými zdroji energie a vitality jsou mladý ječmen, pšenice či chlorela.

Zdravý životní styl

Proč si nedat novoroční předsevzetí na jaře? Jarní úklid k tomu přímo nabádá. Snažte se omezit příjem tuků a cukrů, konečně zatočte s kouřením a snižte konzumaci alkoholových nápojů. Naučte se myslet pozitivně a nenechte se zbytečně stresovat. Špatnou náladu a nervozitu vybijte při pohybových aktivitách. Pokud se vám vše podaří podle plánu, budete na nadcházející sezonu perfektně připraveni a jarní únava nebude mít žádnou šanci.