Výkup nemovitostí může vyřešit dlouhodobé finanční potíže

Máte dluhy z podnikání nebo jste blízko insolvenci? Taková situace si žádá odpověď, protože jinak hrozí, že se dostanete do dluhové spirály, která bude trvat několik let a cesta ven rozhodně nebude snadná. V životě se nic nestane přes noc, tento problém vás trápí už delší dobu a nevíte, jak jej rázně vyřešit. Existuje přitom recept, kdy můžete získat velmi jednoduše potřebnou finanční hotovost na umoření dlužné částky. Bez čekání, administrativních formalit a naprosto férově. Zatímco prodej nemovitosti s realitkou trvá měsíce a není žádnou jistotou, pokud se rozhodnete pro výkup, může být postup mnohem rychlejší.

Když čas stojí proti vám

Životní situace, kterou si nikdy nepřál, se stala skutečností. Jak se k ní postavit? Výkup nemovitostí za hotové znamená rychlou hotovost, jíž pak můžete použít na cokoliv. Prodej může být uskutečněn už za několik málo dnů, pokud na bytě neváznou žádné právní vady. V opačném případě potrvá akce déle, ale rozhodně kratší dobu, než kdybyste prodávali nemovitost standardní cestou, čekali na prohlídky s realitním makléřem a tak podobně. Výhody jsou zcela nasnadě, nejde jen o důležitou časovou úsporu.

  • Dostanete celou částku. Nemusíte z ní totiž odečítat procenta za provizi nebo další úkony.
  • Nejste vázáni smlouvou s RK, kterou byste museli vypovídat. Leží před vámi jen jeden návrh.
  • Velmi nenáročná administrativa. Na vás je v podstatě jen podpis, peníze pak přijdou na účet.

Nabízí se i vyplacení zálohy

Spěcháte na peníze? Výkup nemovitostí s sebou přináší i možnost, kdy bude prakticky obratem po podepsání dohody vyplacena finanční záloha. Servis je komplexní a klient se nemusí o nic starat. Jde o přímé výkupy, tedy nic, co by řešila další strana v roli zprostředkovatele. I proto jsou všechny akce rychlé, jednáte totiž s kupujícím, a nikoliv jeho zástupcem, který by musel vše ještě jednou projednat s jinou osobou. Certifikovaný odhadce stanoví výkupní cenu a je jen na vás, jestli budete souhlasit hned nebo si vše ještě promyslíte. Existuje i varianta spojená s odmítnutím, nic se v tom případě neděje.

Jednání může proběhnout kdekoliv

Jste z regionu, který je od Prahy nebo jiných českých center poměrně daleko? Není to žádný problém, protože výkupy nemovitostí jsou možné napříč celou ČR, a to včetně všech pohraničních okresů nebo obcí. K dispozici je také tzv. zpětný leasing, což je pro mnohé šance do budoucna. Pokud se totiž vaše finanční situace zlepší, můžete si za předem stanovených podmínek svůj byt či dům odkoupit zase zpátky. Takže jinak řečeno, světlo na konci tunelu existuje. Záleží, jak se vám bude v příštích letech dařit, protože možnosti jsou otevřené.

Vyřešit lze i složité případy

Dluhy, exekuce, podílové vlastnictví bytů nebo zástavy, hypoteční úvěry, a dokonce i věcná břemena. Experti na realitní problematiku si poradí se vším a celý výkup nemovitostí rozhodně nebude trvat dlouho. Řešit lze byty v družstevním vlastnictví nebo modulové domy, stavební pozemky a zahrady, prodat lze touto formou například i rozsáhlý les, o který se už nechcete starat, a naopak potřebujete rychlou hotovost. Prostorná půda nebo malá garáž, možností se nabízí opravdu hodně a problém nepředstavují ani žádné právní vady.

Jak se určuje výkupní cena?

Výkup nemovitosti je spojený se stanovením cenové hladiny, která bude následně oznámena majiteli. A jak takový odhad probíhá? Tržní cena se určuje podle cenových map a aktuální situace na realitním trhu. Je jasné, že výkupní cena nebude odpovídat tržní, ale bude v průměru zhruba o pětinu nižší, záleží na regionu, faktickém stavu nemovitosti a mnoha dalších okolnostech. Pokud se na prodej opravdu spěchá, je možné, aby navštívil zájemce kvalifikovaný znalec a připravil odborný posudek přímo u něj doma. Pokud máte dluh, který nesplácíte a nestaráte se o něj, věřte, že jde o tu nejhorší možnou strategii do budoucna. Protože se dluhy musí vždy platit, dříve či později můžete očekávat písemné vyrozumění od exekutora. A to může být jen počátek spirály problémů na několik dalších let.