Vychytávky, které vám nesmí při grilování chybět

Plánujete grilovat maso? Chcete si pochutnat i na rybě a zelenině? Těšíte se na lahodné a šťavnaté hamburgery? Prvně zkontrolujte, v jakém stavu je váš gril, zda nepotřebuje opravit, očistit, případně rovnou vyměnit. Poté nezapomeňte na vychytávky, které vám grilování usnadní i urychlí. V následujících řádcích se zaměříme právě na nepostradatelné pomocníky. Předtím, než se pustíte do prvního grilování, gril po zimním spánku očistěte. Použijte k tomu speciální přípravky a kartáče, abyste se zbavili například spáleného jídla či popela z loňské sezóny.

Gril na kuře

Pokud nechcete kuře porcovat na čtvrtiny, ale děláte si choutky na kuře grilované vcelku, pořiďte si ještě gril na kuře. To na něj napíchnete a už jen čekáte na oblíbenou pochoutku. Ještě si můžete vybrat, jestli má být otáčení mechanické, nebo motorické. Sice je druhá varianta dražší, ovšem na druhou stranu komfortnější.

Grilovací náčiní

Současný trh je rozmanitý a sehnat se dá různé grilovací náčiní, které vám usnadní přípravu mnoha dobrot. Chybět by vám neměly kleště na ryby, miska na grilovanou zeleninu či nástroje na grilovanou bagetu. Sehnat se dají také tvarovátka na burgery, na špízy se zase hodí praktické jehlice.

Teploměr

Pro správně připravené maso i steaky vám nesmí chybět digitální teploměr, který se zapíchne přímo do masa a ukáže vám teplotu uvnitř něj. Podle teploty pak lépe odhadnete, jak dlouho ještě steak grilovat.

Držák na kukuřici

Kukuřice se nejen vaří, i griluje. Vytáhnout klas přímo z grilu a rovnou jíst je holýma rukama takřka nemožné, a proto je dobré používat držáky, jež se do kukuřice zapíchnou.

Tvarovátko na hamburgery

Hamburgery vládnou světu. Jestliže si je chcete připravit na zahradě, kupte si i nerezové tvarovátko na maso. S takovým hamburgerem se pak můžete pochlubit třeba na sociálních sítích. Vypadat bude jako od profesionála.

Grilovací koš na ryby

Grilovat ryby je tak trochu oříšek, protože se rády přichytávají k alobalu a také se maso rozpadá. Právě pro takové účely slouží grilovací koš, jenž udrží rybu pohromadě.

Rukavice

Pro svou bezpečnost investujte i do rukavic, které ochrání vaše ruce před žárem. Nemusíte se tak bát, že se omylem chytnete například roštu.

Tak neváhejte, nakupte vše potřebné a pusťte se do jedné z nejoblíbenějších letních aktivit – do grilování.