Výběr kvalitní matrace rozhodně nepodceňujte

Možná si budete říkat, že kvalitní matraci poznáte spolehlivě, opak je ovšem pravdou. V posteli trávíte velké množství času, a tudíž byste nákup pořádné matrace rozhodně neměli podceňovat. Zajistíte si tak řádný a ničím nerušený spánek, což se pozitivně projeví na vaší náladě. K dispozici je několik různých velikostí, které si dnes blíže představíme.

Matrace 140 x 200 centimetrů

Rozměr matrace 140 x 200 centimetrů patří k těm nejpoužívanějším. Najít jej můžete například u francouzských lůžek, což jsou obyčejná širší lůžka. Jsou velmi vhodná a dostačující pro jednu osobu, avšak v případě nouze se na ní vyspí i dva lidé. Matrace jsou vyrobeny z velmi kvalitních polyuretanových pěn, střed jádra pak tvoří deska, která zaručuje vysokou nosnost takové matrace. Pohodlně je můžete umístit na všechny typy lamelových roštů nebo pevných desek.

Matrace 160 x 200 centimetrů

Rozměr matrace 160 x 200 centimetrů se výtečně hodí do postele pro dvě osoby. Pohodlně se na ní vyspí a každá z nich bude mít dostatek vlastního prostoru. K dispozici jsou jak kvalitní levné matrace, tak také zdravotní matrace, které budou pečovat o vaše tělo. Většina matrací je vyrobena z prvotřídní pěny, díky čemuž jsou vhodné pro děti, dorost i dospělé. Spolu s matrací dostanete pratelný snímatelný potah se zipem, takže bude samotná matrace chráněna před nečistotami.

Matrace 180 x 200 centimetrů

Matrace 180 x 200 centimetrů jsou ideální do manželské postele, kde budou spát partneři či manželé bok po boku. Nabízejí totiž dostatek prostoru k odpočinku. Nemusí však sloužit pouze vám, neboť si na ní budou moci hrát i vaše děti. Zakoupit si můžete jak levné matrace, tak o něco luxusnější typy s prokázanými klinickými testy. Ty garantují naprosto nerušený a zdravý spánek.

Ať už se rozhodnete pro jakýkoliv typ matrace, mějte na paměti, že spánek vám nedokáže nic nahradit. Proto se nebojte do lepší matrace investovat větší finanční obnos.