Pojištění domácnosti. Nepleťte si ho s pojištěním nemovitosti

Pokud jde o pojištění, existuje v této oblasti mnoho mýtů. Jejich původ má pravděpodobně co dočinění s šíří nabídky a různými variacemi pojištění. Lidé si často pletou pojištění domácnosti a pojištění nemovitosti, nezřídka je také spojují, ačkoliv jde o různé druhy pojištění. Každé z nich má své opodstatnění.

Udělejte si v tom pojištění pořádek jednou provždy

Pojištění domácnosti, také pojištění domácnosti online kryje vybavení domu nebo bytu. Ano, jde o dům i byt, což se také někdy lidem plete. Pod pojištěním domácnosti lidé vidí byt, zatímco pod pojištěním nemovitosti dům. Oba druhy pojištění přitom slouží jak pro dům, tak pro byt.

Pojištění nemovitosti se vztahuje na pevné součásti stavby, tedy obvodové zdi a fasádu, okna, dveře, střechu apod. Pojištění vybavení domácnosti pak pokrývá vše, co se dá do domácnosti přinést (a také z ní odnést).

Jaká rizika pojištění domácnosti pokrývá?

Pojištění domácnosti i pojištění domácnosti online chrání zařízení před zloději, avšak to neznamená, že by ho neměly chránit i fyzické bezpečnostní prvky. Pokud máte bezpečnostní dveře a zámky, zábrany pro vstup dovnitř nebo dokonce bezpečnostní systém, nejenže lépe chráníte svůj domov, ale současně získáte pojištění domácnosti výhodněji. Pojišťovny totiž zohledňují, jak máte svůj majetek zabezpečený. Zpravidla to reflektují ve výši pojistné částky.

Nejen zloději, domácnost ohrožují také vandalové, kteří si nepotřebují nic odnést. Stačí jim, že majetek poškodí. Bohužel, mnoho pojištění domácnosti na vandaly ve standardní verzi nemyslí. Jinak je tomu u pojištění vybavení domácnosti Generali. Toto pojištění již v základní verzi pokrývá vloupání i vandalismus. Samozřejmě pamatuje i škody způsobené živly, které patří k těm nejobvyklejším.

Jen si to spočítejte!

Pojištění domácnosti kalkulačka nabízí možnost, jak si alespoň orientačně spočítat cenu pojištění. Výše pojistného je pochopitelně tím hlavním, co potenciální zájemce o pojištění zajímá. Výše pojistného je dána zejména hodnotou vybavení domácnosti, proto mají lidé tendence hodnotu podceňovat. Podpojištění však není tou nejvýhodnější variantou, jak ukáže každá pojistná událost.

Mnohem rozumnější je spolehnout se na pojišťovnu, která za co nejnižší částku dokáže obsáhnout celé spektrum možných rizik a reálně stanovenou hodnotu zařízení. Pojišťovna domácnosti kalkulačka pomůže takovou pojišťovnu vybrat. Takovou pojišťovnou může být jistě pojišťovna Generali se svým komplexním pojištěním domácnosti, které zahrnuje ochranu před zloději i přírodními živly. V ceně jsou také služby domácí asistence zdarma.

K pojištění Generali si navíc můžete sjednat i rozšířené asistenční služby. Doplňkové pojištění zahrnuje i pozáruční servis spotřebičů, IT asistenci, cykloasistenci nebo občanskou odpovědnost.