Praktické betonové jímky lze koupit levněji než plastové

Chtěli byste si na zahradě vybudovat jímku na sbírání dešťové vody? Nebo potřebujete vybudovat žumpu? Plastové jímky nás kvůli své ceně většinou odradí. Na vlastní betonování jímky si však ne každý troufneme. Pořiďte si hotovou betonovou jímku. Výhodou je její cenová dostupnost, ale i životnost.

Ve srovnání s plastovými mají betonové jímky celou řadu výhod. Překvapí, že ty betonové jsou o poznání levnější a dají se pořídit již od 14 000 Kč za jednokomorovou čtyřkubíkovou nádrž. Za nádrž o objemu 12 m3 zaplatíte 27 000 Kč, nebo 29 000 Kč, pokud jde o jímku dvoukomorovou. Cena plastové jímky bude mnohonásobně vyšší. Přitom beton nabízí výrazně delší životnost, je odolnější a neřešíte ani problém zvýšeného zemního tlaku jako u plastových jímek.

TIP: Betonová jímka cena: podívejte se na ceny jednokomorových i dvoukomorových jímek z betonu v různých velikostech.

Běžně se stává, že se plastová jímka po osazení do země poškodí projížděním po povrchu automobilem. Přitom si lidi jímku umístí často právě do vjezdu či průjezdu. Dalším problémem bývá již zmíněný zemský tlak. Mnohé méně kvalitní plastové jímky se bortí, pokud jsou naplněny pouze minimálně nebo vůbec. Betonové jsou vůči těmto problémům výrazně odolnější.

Nechte si dodat betonovou jímku na klíč

Budovat jímku z betonu svépomocí napadne každého, komu se nechce investovat do drahé plastové, nebo jí nevěří. Betonovou jímku si však lze objednat i hotovou. Jímky jsou k dispozici od velikosti 4 m3 až do 12 m3. Jsou profesionálně odlité a hodí se jako nádrže na vodu (rezervoáry srážkové vody), na septiky, betonové žumpy i nádrže na močůvku. Kompletní nabídku betonových jímek najdete na webových stránkách Betonove-jimky.cz. Firma má jímky v nabízených velikostech již připraveny a dopravu až k vám domů je schopna zajistit do dvou až tří dnů. Osazení a montáž do připraveného výkopu jsou zdarma.