Tipy na jarní výzdobu domácnosti

Mnozí z vás se jistě nemohli dočkat, až skončí zima a přijde jaro. A venkovní počasí už nasvědčuje tomu, že se tak konečně stalo. S příchodem teplého počasí je určitě dobré proměnit i výzdobu vaší domácnosti. A jak na to?

Květiny – základ výzdoby každé domácnosti

Jaro je obdobím, kdy se ze zimního spánku probouzí celá příroda. A to je nepochybně důvod, proč byste si trochu přírody měli přenést domů.

Základem bytové výzdoby v jarních měsících jsou bezesporu čerstvé květiny, jež jsou pro toto období charakteristické. Rozhodně tak váš byt dostane příjemnou atmosféru.

Zvolit lze kupříkladu květy narcisu, tedy rostlinky, která kvete právě na začátku jara. Narcisky lze zakoupit v takřka všech květinářstvích. Dále doporučuji zvolit také tulipány. Typickou květinou pro jaro jsou rovněž hyacint či frézie. Ideální je, pokud je dáte do vyšší skleněné vázy a ozdobíte jimi třeba konferenční stolek, případně i další místa, kde nebude váza nijak překážet v běžných domácích činnostech.

Jarní motivy patří do oken i na stůl

Praktická je rovněž změna ložního prádla, ubrusu na jídelním stole, záclon a dalších látkových předmětů, které v domácnosti používáte. I zde je ideální volbou květinový motiv, působí velmi příjemně a dokáže přispět k všeobecně dobré náladě, kterou od tohoto období jistě očekáváte.

V březnu a dubnu je skvělá příležitost k výraznější proměně bytu, a to vymalováním jeho nejdůležitějších místností. Zvolte spíše světlé barvy. Díky tomu váš domov dostane nový, čerstvý závan, dáte tak zapomenout na chladné zimní měsíce. Záclony a závěsy do oken volte spíše jemnější, průsvitné, aby dovnitř místností mohly pronikat sluneční paprsky, jež dotvoří onu pravou jarní atmosféru.

Nezapomeňte na dekorace

Aby pokoje nevypadaly příliš stroze, je dobré si pořídit různé drobné dekorativní prvky. Dají se umístit třeba na nábytek, tedy na skříně, do poliček apod. V místnostech se pak budete cítit útulněji.