S moderními jídelními sety vnesete do interiéru nový nádech

V současné době je obrovský trend propojit obývací pokoj s kuchyní, a tím pádem i jídelní kout je součástí tohoto velkého otevřeného prostoru. Pokud se tedy chystáte investovat do jídelního nábytku, měli byste si nejprve ujasnit počet strávníků, kteří ke stolu pravidelně usednou. V následujících řádcích vám představíme hned několik možností.

Stůl bývá často využíván nejen jako jídelní, ale sednout si k němu můžete s knihou, poslouží také jako pracovní i na psaní domácích úkolů. Jak tedy vybrat ten správný, aby vám vyhovoval po všech stránkách?

Jídelní stůl vybírejte celá rodina

Protože jídelní stůl a židle představují nábytek, jež využije každý člen domácnosti, měli by o něm rozhodovat opravdu všichni. Svolejte tedy rodinnou poradu, na které každý vysloví svá přání a představy. Dále byste si měli společně říct, k jakým účelům by měl jídelní stůl sloužit.

Vybrat zvlášť stůl a jídelní židle je nelehký úkol, neboť by k sobě měly jednotlivé kusy dokonale ladit, a to jak designem, tak i velikostně. Pokud se vám zamlouvá dřevěné provedení, dbejte na to, aby byly jak židle, tak i stůl ze stejného druhu dřeva a ve stejném odstínu, jinak by celý set působil jako pěst na oko, jak se lidově říká.

Současně by měl jídelní set dokonale ladit s ostatním vybavením prostoru. V případě spojení obývací části s kuchyňskou je nezbytné najít nějaký příjemný kompromis, jenž nebude do očí bijící. Jídelní prostor se odděluje například i kobercem. Strávníkům navíc nebude zima na nohy během společného oběda. Vyřešit to můžete také vybudováním baru nebo snížením stropu.

Praktický jídelní set

Ideální volbou jsou jídelní sety, tedy hotové sestavy nábytku určeného ke stolování. Perfektně zapadnou do menší i větší domácnosti. Samozřejmě je nezbytné zohlednit, kolik místa vám zbývá, abyste nekoupili příliš velký, nebo naopak příliš malý stůl. Jestliže jste čtyřčlenná rodina, nezůstávejte u malých variant, ale investujte do jídelního setu pro šest osob, abyste mohli pozvat na oběd nebo večeři rodinu či přátele.

Svou elegancí vynikají levné jídelní sety s rohovou lavicí. Ušetří vám spoustu místa v kuchyni, ale také vaši peněženku. Často jsou totiž za přijatelnější ceny. Vhodné jsou jak do menších rodinných domů, tak i panelákových kuchyní, kde je boj s volným místem na každodenním programu.

Chcete klasický dekor dřeva? Zamlouvá se vám naopak bílé provedení? Preferujete židle s vyšší opěrkou? I takové otázky byste si měli klást, pokud hledáte vhodný jídelní set. V případě, že nemáte vůbec cit pro bytový design, doporučujeme poradit se s bytovým architektem, jenž vám dokáže navrhnout vhodné řešení včetně doplňků, díky kterým zútulníte jídelnu.

Kolik chcete investovat?

Často se však všechno točí okolo ceny. Investovat do nábytku můžete desetitisíce, statisíce, ale klidně jen tisíce korun. Záleží tedy na tom, jak moc jste nároční, jakou máte představu o výsledku, vzhledu a materiálu. Pokud byste si nechali vyrobit jídelní set na míru, vyšel by vás na desítky tisíc korun, ovšem můžete si být jisti vysokou kvalitou a precizním zpracováním.

Chcete však ušetřit? Kupte si jídelní set ze sériové výroby. Stačí se podívat do internetového obchodu Nábytek Elegance. Přímo na jeho facebookových stránkách najdete i různé slevové akce, ba dokonce soutěže. K jídelnímu setu tak můžete vyhrát televizi zdarma, a to je opravdu lákavá nabídka, nemyslíte?

Nábytek Elegance na tuzemském trhu působí poměrně dlouho. Internetový obchod si vybudoval přední postavení a nyní lidem nabízí komplexní řešení pro pohodlné a elegantní bydlení. Kupte si masivní jídelní nábytek a začněte s ostatními členy rodiny trávit více společného času u večeře a obědu.