Realitní kancelář jako garant férového obchodu z obou stran

Koupit nebo prodat nemovitost, to je otázka, která je spojená s řadou složitých administrativních náležitostí. Vklad do katastru, hypoteční úvěr a jeho vyřízení, ale také příprava bytu na prohlídky nebo kvalitní fotografie do inzerátu. To vše jsou dílky mozaiky, jíž vám může pomoci složit zkušený realitní makléř. Pokud máte dostatek volného času, mohli byste se do prodeje pustit na vlastní pěst a říkat si, že alespoň ušetříte za realitní provizi. A co dostatek zkušeností? Prodávali jste někdy byt a víte o všech formalitách, které na vás čekají?

Zkušenosti s prodejem se hodí

Pro realitního makléře je to jeho denní chleba, vy jste zase v roli nováčka, který nezná všechny nástrahy. Uspoříte čas nebo peníze? Není to příliš pravděpodobné, protože se zřejmě objeví problém, s kterým nikdo nepočítal. Zatímco realitní kancelář Brno by si s ním promptně poradila, řešení, které budete hledat, zabere hodně času. Možná dojde i na domluvené sezení s právními specialisty. Jistě, s rozhodováním nemusíte spěchat, protože prodej nemovitosti je záležitost, která se odehraje jednou či dvakrát za celý život. Ale nabízí se otázka, proč si celou věc neusnadnit a nesvěřit ji ostříleným profesionálům? Jaké jsou jejich výhody?

  • Bezpečný průběh transakce. Spolupracují se zkušeným advokátem, který připravuje smlouvy.
  • Rychlost jednání. Každý realitní makléř má ve své práci systém, vše mu potom jde od ruky.
  • Zaujmou na první pohled. A brzy najdou někoho, kdo se bude ucházet o vaši nemovitost.

Řešení, které bude přesně na míru

Máte nějaké specifické požadavky? Realitní kancelář Brno je přístupná dohodě, vyladit detaily můžete ještě na příštích setkáních. Garsonka nebo pětipokojový byt, skromné bydlení či luxus, záleží jen na požadavcích klientů. Interní databáze, která zahrnuje tisíce zájemců o nemovitost, je výhodou. Stačí tyto lidi oslovit, někteří z nich mohou přijít rovnou na prohlídku a živě se zajímat o koupi. RK inzeruje na desítkách realitních portálů, kde jednotlivci, kteří by chtěli nemovitost prodat na vlastní pěst, nemají profil. Zkušený tým uspěje i v záležitostech, které vypadají na první pohled neřešitelně. Potřebujete prodat nemovitost s dluhem či právní vadou? Se vším lze pracovat, stačí dodat více podkladů a počkat na výsledek. Realitní kancelář Azolo reality má za sebou mnoho zkušeností.

Makléři jsou na telefonu nepřetržitě

Chcete odpovídat na dotazy lidí, kteří si s vámi dohodli prohlídku? Telefonování, čekání, než zájemci dorazí, možné posunutí termínu a tak podobně. Nebylo by lepší, kdybyste všechny podobné úkony nechali na profesionálech. Pravidelně vás budou informovat o všem, co se aktuálně děje a jsou připraveni reagovat na maily nebo telefonáty od všech, kteří se zajímají o danou nemovitost v realitní nabídce. Zástupci realitní kanceláře Brno spolupracují také s hypotečními specialisty, takže zájemce o koupi nemovitosti může snadno a rychle vyřešit otázku spojenou s financováním. Právě ta je někdy velkým úskalím, protože rozhodně neplatí, že každý má na kontě milionovou hotovost, kterou chce v příštích týdnech vložit do nějakého bytu či útulného domku se zahradou někde na městské periferii.

Vhodná propagace je základem úspěchu

Prodej nových produktů na trhu ovlivní do značné míry reklama. A realitní kancelář Brno velmi dobře ví, že prodává jen ten, kdo je dobře vidět. Makléři mají přehled na realitním trhu, znají aktuální cenové hladiny, zajistí vklad do katastru a smluvní dokumentaci, aby vše proběhlo podle platných legislativních norem. Celá administrativa, která je spojená s prodejem, zahrnuje několik důležitých položek. A pak je zde i nalezení bonitního kupce, jehož nemovitost opravdu osloví a zamiluje se do ní už na první pohled. Rezervační smlouva, jednání s katastrálním úřadem nebo další právní úkony, to jsou věci, které můžete svěřit odborníkům a jen se nechat pravidelně informovat.

RK je garantem důvěry pro kupujícího

Bude to bezpečné, rychlé a věcné řešení situace. Pro mnoho lidí znamená nabídka od RK také záruku důvěryhodnosti, který inzerát na menších portálech nemá. A je to právě důvěra, bez níž se nelze obejít u milionových obchodů, jako jsou právě nemovitostní transakce. Zkušený makléř, jenž aktivně pracuje s poptávkou, pak může přinést rychlejší prodej, který vynese zajímavější částku. A dost možná, že bude ještě vyšší, než jste původně očekávali. Kvalitní právní zázemí, profesionální videoprohlídka a home staging, vyhotovení PENB a cenová analýza, to jsou položky, bez kterých se nelze obejít. Chcete s nimi trávit čas? Nebo je nechat profesionálům, kteří mají každý krok pečlivě promyšlený?