Proč využít služeb realitní kanceláře při prodeji nemovitosti?

Pokud plánujete prodat nemovitost, ovšem nemáte dostatek času na to, abyste domlouvali a prováděli prohlídky se zájemci, svěřte práci do rukou profesionálů. První možností je využít služeb nezávislých makléřů, nicméně mnohem častěji prodávající vyhledávají stabilní realitní kanceláře.

Každá realitní kancelář by měla vědět, jak prodat byt, ale ne každá to může udělat za nejlepší cenu. Seznamte se tedy nejprve s tím, jakou provizi si účtuje a jaké služby dokáže nabídnout. Jestliže je realitní kancelář nechvalné pověsti, raději od ní dejte ruce pryč a hledejte dál.

Co všechno realitní kancelář zajistí?

V první řadě poskytuje poradenství, které se týká realitního trhu. Určí reálnou cenu nemovitosti, zajistí inzerce rodinného domu, bytu či chalupy na vhodných portálech a sociálních sítích. Úkolem pověřeného makléře potom bude plánovat a provádět prohlídky s potenciálními zájemci, až nakonec vybere konkrétního kupujícího, s nímž se obchod zrealizuje.

Dále realitní kancelář zprostředkovává právní a finanční servis, tedy vše od smlouvy přes předání peněz až po finanční poradenství v případě, že si chcete po prodeji koupit jinou nemovitost.

Služba Realityno.cz dokonce nabídne nemovitost vlastní široké databázi klientů s hotovostí, schváleným pohotovostním úvěrem nebo předschválenou hypotékou, díky tomu se může prodej urychlit.

Proč využít aukce nemovitosti?

Další velice zajímavou službou na Realityno.cz je aukce nemovitostí, která přináší pozitiva pro obě strany, tedy prodávajícího i kupujícího. Velkou výhodou je, zejména v dnešní koronavirové situaci, že všechno probíhá z pohodlí domova, takže o aukce roste zájem. Vy se nemusíte o nic starat, protože veškerá práce je opět v rukou realitní kanceláře, navíc z aukce můžete dostat dost slušnou částku za prodej nemovitosti.

Proces je jednoduchý. Prvně se provedou prohlídky, na kterých jsou zájemci seznámeni s tím, že jde nemovitost do aukce, kde se může ještě hodnota zvýšit. Poté se zájemci přihlásí do aukce a přihazují peníze, přičemž nakonec nemovitost dostane osoba, která nabídne nejvyšší částku.