Mobilní dům jako zdroj dalších příjmů

Mobilní dům není jen o pohodlném bydlení, ale může se stát i perspektivním zdrojem dalších příjmů. Mobilní domy nejsou určeny pouze pro celoroční bydlení, ale mohou posloužit i jako lukrativní alternativní rekreační ubytování. Díky nim můžete vytvořit útulné místo pro odpočinek v klidné panenské přírodě, což je dnes vyhledávaný způsob relaxace pro spoustu lidí. Máte vlastní pozemek, který momentálně zůstává nevyužitý? Co takhle z něj udělat ziskový investiční projekt?

Využití mobilních domů k pronájmům

  • Mobilní dům můžete rekreačně pronajímat ostatním. Můžete se připojit k platformám pro krátkodobé pronájmy, jako je Airbnb nebo Booking.com. Mnoho lidí vyhledává zážitek z kempování, a mobilní domy mohou poskytnout komfort a pohodlí kempování v blízkosti přírody nebo oblíbených turistických destinací.
  • Můžete zvážit dlouhodobý pronájem mobilního domu, což může být atraktivní pro lidi hledající přechodné bydlení.
  • Mobilní domy mohou sloužit jako ubytování pro pracovníky, kteří pracují na dočasné bázi na různých místech.
  • V dnešní době, kdy mnoho lidí pracuje na dálku, můžete nabídnout mobilní domy pro workation, kde lidé mohou kombinovat práci s odpočinkem v přírodě.
  • Můžete pronajímat mobilní domy pro různé události, jako jsou svatby, oslavy, nebo firemní setkání.

Bydlení bez zasíťovaného pozemku?

Postavit mobilní dům na pozemku přináší řadu výhod, přičemž klíčovým prvkem je energetická soběstačnost. Tato inovativní koncepce umožňuje domům fungovat nezávisle na konvenčních zdrojích energie. Díky solárním panelům, větrným elektrárnám a dalším moderním technologiím je mobilní dům schopen vytvářet a uchovávat energii zejména z obnovitelných zdrojů. To nejenže snižuje závislost na tradičních elektrických sítích, ale také minimalizuje ekologický dopad a energetickou stopu domu.

 

Důležitým faktorem, který umožňuje postavit mobilní dům na odlehlém pozemku, je skutečnost, že pro tuto formu bydlení není potřeba stavební povolení. Tato flexibilita v umístění je zásadní pro ty, kteří mají pozemek umístěný v odlehlejší přírodě nebo na místech mimo běžné síťové připojení. Energetická soběstačnost přitom hraje klíčovou roli v poskytování komfortního bydlení na těchto místech, kde tradiční infrastruktura chybí.

Jak na bezproblémové umístění mobilheimu?

Podle uvedených požadavků je drobná stavba (mobilheim) definována následovně:

Funkce stavby: Mobilheim musí plnit funkci stavby, včetně základové konstrukce.

Rozměry: Maximální zastavěná plocha: 55 m2. Maximální výška: 4 m.

Umístění: Musí být na pozemku určeném rozhodnutím o povolení záměru, územním plánem s prvky regulačního plánu nebo regulačním plánem pro způsob využití jako plochy rekreace.

Odstup od hranic pozemků: Mobilheim musí být umístěn v odstupové vzdálenosti od hranic pozemků nejméně 2 m.

Plocha pro vsakování dešťové vody: Po umístění mobilheimu musí být plocha části pozemku schopného vsakovat dešťové vody nejméně 50 % z celkové plochy pozemku.

Dle uvedených kritérií nemusí tato drobná stavba (mobilheim) procházet procesem povolení ani kolaudace. Je důležité však zajistit, že stavba splňuje všechny uvedené požadavky a podmínky pro umístění.

Kde mobilní dům pořídit?

Pokud toužíte mít na svém pozemku mobilní dům jako zdroj dalších příjmů, můžete se obrátit na českou rodinnou stavební společnost Top Mobile House. Specializují se na vývoj a výrobu mobilních domů a dřevostaveb, které plně odpovídají individuálním představám klientů. Tato společnost nabízí unikátní možnost postavení domu přímo na pozemku, pokud není provedení transportu možné.

Odborně pomáhají zákazníkům zastupováním při jednání s úřady a zajistí veškerou dokumentaci. Proces transportu, umístění a propojení domu se všemi potřebnými sítěmi je plně v režii této společnosti, aby si klienti mohli užívat radost z nového domova. S variabilitou v designu a rychlostí dodání domu během přibližně tří měsíců nabízejí flexibilitu a efektivitu v získání vlastního klíče k pohodlnému a stylovému bydlení pro osobní či podnikatelské záměry.