Kontinentální postele a vše, co jste o nich chtěli vědět

Setkali jste se s pojmem kontinentální postel, ale nevíte, co si pod ním představit? Dovolte nám, abychom vás s tímto typem seznámili a rovnou vám představili její hlavní výhody a důvody, proč na ně spousta spáčů nedá dopustit.

Zdroj obrázku: Photocreo Bednarek – stock.adobe.com

Co je kontinentální postel? Vysoká moderní postel, kterou si zamilujete

Kontinentální postel, neboli boxspring či kontibed, je na západě velmi oblíbená, zatímco u nás si teprve začíná získávat své příznivce. Pokud hodně a rádi cestujete, zejména do luxusních hotelů, s kontinentální postelí jste se již určitě setkali. Je vysoká, na první pohled se jedná o designový kousek a její součástí bývá nádherné a výrazné čelo.

Boxspring, matrace a topper

Kontibed se skládá z boxspringu, což je kombinace masivního rámu, pružinového systému a dalších materiálů, dále z hlavní matrace a topperu. Právě vysoká matrace, která je součástí postele, je tím hlavním důvodem, proč se na tomto typu spí jako na obláčku. Když postel doplníte o jemnou přikrývku a anatomický polštář, vytvoříte si spací ráj.

Jak si vybrat kontibed?

Zabýváte se právě otázkou, jak vybrat postel a zvažujete, že si uděláte radost právě kontinentální variantou? Boxspring se hodí pro každého, kdo má rád vysokou postel, preferuje postel z masivu a shání manželskou postel s matrací, na které snadno usne již po ulehnutí. Při výběru kontibed se zaměřte na následující vlastnosti.

Vzhled postele je také důležitý

Zamyslete se také nad tím, jak má vypadat čelo postele. To je totiž tím prvním, co vás zaujme. U kontinentálních postelí je design na prvním místě. Proto na ně nedají dopustit luxusní hotelové řetězce. Postele na první pohled vypadají honosně a tvoří dominantu celé ložnice.

Zdroj obrázku: Matrace Tropico

Když se nechcete vzdát polohovacího roštu

Rádi v posteli trávíte líná nedělní rána a před spaním si rádi čtete, a proto nedáte dopustit na polohovací rošt? Některé kontinentální modely jsou vybaveny polohovacím systémem, který funguje podobně jako rošt. Před spaním si tak navolíte ideální polohu.

Potřebujete úložný prostor? Žádný problém!

Máte ve své ložnici minimum prostoru a k ukládání věcí tak využíváte každý volný kout? V takovém případě je vaší vysněnou variantou pravděpodobně prostorná manželská postel s úložným prostorem. Naštěstí existují modely kontinentálních postelí, jež jsou tímto prostorem vybaveny. Ve většině případů to znamená, že jsou vyšší oproti ostatním modelům, což nijak nesnižuje jejich praktičnost.

Proč vyzkoušet kontinentální postel?

Kromě toho, že kontinentální postele jsou moderní, vysoké, nepřehlédnutelné i vysoce komfortní, jsou také velmi kvalitní. Mezi materiály kontinentálních postelí se řadí masivní dřevo, kůže i vysoce jakostní textilie.

Chcete-li si každou noc připadat jako v luxusním pětihvězdičkovém hotelu a usínat na vysoké a elegantní posteli, je boxspring tou správnou volbou. Řadí se mezi typy postelí, které vás mile překvapí a potěší svou elegancí. Navíc jsou proslulé svou dlouhou životností a odolností.