Hliníkové pergoly: řešení pro váš odpočinek v roce 2024

Venkovní prostory se stávají neodmyslitelnou součástí našich domovů a zahrad, ať už hledáme místo pro odpočinek, setkávání se s přáteli nebo pracujeme na čerstvém vzduchu. Pokud plánujete vylepšit svůj venkovní prostor letos, hliníková pergola by mohla být ideální volbou.

Jak takovou pergolu využít?

Venkovní jídelní prostor:

Díky hliníkovým pergolám vytvoříte elegantní prostor pro venkovní stolování. Hliníková pergola poskytne stín a ochranu, zatímco si můžete užívat jídlo a společnost rodiny a přátel.

Relaxační zóna:

Přeměňte svůj zahradní koutek na pohodlnou relaxační zónu. Přidejte pohodlný nábytek a vytvořte si ideální místo pro odpočinek.

Terasa pro zábavu

Rozšiřte svůj venkovní prostor a vytvořte místo pro večírky a grilování. Hliníková pergola bude ideálním rámcem pro tuto společenskou aktivitu.

Venkovní kancelář:

Vytvořte si venkovní pracovní prostor, kde můžete pracovat na čerstvém vzduchu pod stínící hliníkovou pergolou.

 

Druhy a výhody hliníkových pergol

Existuje několik variant hliníkových pergol, z nichž každá má své vlastní výhody a estetické vlastnosti. Zmiňme dvě nejzákladnější. Klasické hliníkové pergoly se sloupy představují tradiční konstrukci, ideální pro soukromé i komerční prostory. Jejich výhodou je možnost lakování v různých barvách, což umožňuje přizpůsobit pergolu okolnímu prostředí. Alternativně mohou zákazníci volit hliníkové pergoly bez sloupů, což je moderní kombinace pergoly a markýzy. Tyto pergoly jsou oblíbené pro svou elegantní konstrukci bez viditelných sloupů, což zvyšuje estetiku a umožňuje širší výhled.

 

Proč vybrat hliníkovou pergolu?

Hliník jako stavební materiál pro pergoly nabízí několik výhod. Jeho téměř bezúdržbová povaha a vysoká odolnost vůči povětrnostním podmínkám, jako je déšť a silný vítr, zajišťují trvanlivost a minimální potřebu údržby. Kromě toho je hliníková konstrukce lehká, což znamená minimální zatížení pro stavbu, na které je postavena. Pergoly se vyrábějí na míru, takže lze vybrat model a barvu podle konkrétních požadavků a designových preferencí zákazníka.

 

Je možné střechu stahovat a jak se pergoly kotví?

Stahovací střecha je klíčovým prvkem hliníkových pergol, umožňujícím regulaci světelných a tepelných podmínek pod pergolou. Třívrstvé PVC s hliníkovými profily poskytují nepromokavý a odolný povrch. Tato střecha je snadno ovladatelná pomocí integrovaného motoru, což umožňuje rychlé stahování a roztahování střechy podle potřeby. Kotvení pergol může probíhat do země, přímo do terasy nebo do zdi domu. Každá metoda má své vlastní výhody a je volena podle konkrétních podmínek a preferencí zákazníka.

 

Kde si pergolu pořídit?

Pro všechny, kdo hledají špičkové řešení pro zastřešení své terasy nebo zahrady doporučujeme využít nabídky společnosti Atypy.cz. S více než 30 lety zkušeností na trhu a techniky, kteří mají na svém kontě stovky úspěšně zrealizovaných pergol, se tato firma pyšní kvalitou a profesionálním přístupem ke svým zákazníkům. Jejich odhodlání zanechat za sebou práci provedenou na 100% se odráží nejen v používání nejlepších materiálů a technologických postupů, ale také v poskytnutí nadstandardní 5leté záruky na všechny své práce. Začít s tímto osvědčeným poskytovatelem stínění znamená investovat do kvalitního a esteticky příjemného hliníkového zastřešení, které bude sloužit mnoho let. Nechte se inspirovat více než tisícem úspěšných projektů prostřednictvím hodnocení a fotografií zákazníků, a rozhodněte se pro spolehlivost a eleganci od specialistů v oboru.