Levná elektřina a plyn nejsou jen nedosažitelný sen

Potraviny zdražují, ceny nájmů a nemovitostí rostou. Zvyšují se tedy náklady na život, s nimiž se nedá nic moc dělat. Češi se snaží šetřit, kde se dá, a jednou z oblastí, ve které je prostor, jsou platby za energie. Ještě jste nepřemýšleli, zda by náhodou nebylo možné platit za plyn a elektřinu méně?

Společnosti, které nabízí levný plyn a elektřinu, mají v Česku poměrně špatnou pověst. Mohou za ni některé firmy, jež lidi donekonečna otravují, dokud nepřejdou na jednu stranu. Případně jim slíbí hory doly a pak se ukáže, že přechod jinam vlastně až tak výhodný nebyl. Nenechte se ale těmito negativními zkušenostmi ovlivnit, existují i féroví dodavatelé.

Nechte si přesně spočítat, kolik ušetříte

Rozhodně nikam nepřecházejte, aniž byste věděli, kolik peněz ušetříte. Většina dodavatelů, kteří lákají na nízké ceny, vám úsporu spočítá, když předložíte vaše poslední vyúčtování. Nezapomeňte si ale prostudovat také podrobné podmínky, abyste věděli, zda nebudete platit nějaké nesmyslné poplatky.

Na škodu není ani vyhledat si na internetu recenze na danou společnost. Lidé, kteří s ní již mají nějaké zkušenosti, vám prozradí, jak věci doopravdy chodí.

Nebojte se přejít k menšímu dodavateli

Nyní jste u velké společnosti, levná elektřina se vám zdá lákavá, ale bojíte se přejít k menší firmě? Nebojte, přístup je mnohdy ještě lepší. Zatímco velké společnosti se spoustou zákazníků si vás obvykle neváží, jste pro ně jen číslo, u menšího dodavatele se setkáte s osobnějším přístupem. Všechno vám rádi vysvětlí, se vším pomohou – samozřejmě i s přechodem k nim. Jen podepíšete plnou moc a nebudete se muset o nic starat.

Zní to všechno až příliš lákavě? Sami si ověřte, že je to čirá pravda. Více informací a také kontakt pro případ zájmu najdete přímo na webu jednoho z dodavatelů, firmy Epet – https://www.epet.cz/. Ačkoliv možná jméno této firmy neznáte, jde o člena evropské energetické společnosti EP Infrastructure s pevným zázemím.