Jen ti nejlepší dokážou udělat z malé koupelny kouzelné místo!

Zakrýváte jen velmi těžko závist při každé návštěvě u přátel, kteří mají koupelnu tak velkou, že by si v ní mohli v mžiku zařídit veřejné lázně? Máte v té vaší mini koupelně problém udělat pár kroků a o vaně pro páry se vám pouze zdá? Nebojte se. I z malého prostoru lze udělat příjemné místo k odpočinku a nutné hygieně. Ale musí se na to chytře.

Klamte, jak to jde!

O co jde? O optické klamy, totiž umělé zvětšení prostoru pomocí světla, barev, zrcadel. Mějte na paměti, že světlé barvy obecně prostor zvětšují. Zapomeňte na vaši tolik oblíbenou tmavě fialovou. Dejte přednost bílým, pastelovým barvám. Další věc jsou vzory. Drobné ornamenty, kvítky či cokoliv jiného nebudou malý prostor ještě více „dusit“. A konečně jsme u zrcadel. Ta jsou nejen praktická, nýbrž i báječně odráží světlo a podstatně na první pohled zvětšují celou místnost. Nemáte-li ho kam umístit, pořiďte si skříňky se zrcadlovými či alespoň lesklými dvířky. Ostatně, i zrcadlo nad umyvadlem se počítá.

Využívejte úložné prostory na maximum

Na polici u zrcadla máte denní pleťový krém a pak také tělové mléko. Dále deodorant, nějaké ty parfémy, případně sadu na holení. Na umyvadle tři kelímky doslova narvané zubními kartáčky a pastami, hned vedle dávkovač mýdla. Na vaně desítky sprchových gelů, šamponů. Pravidelně zakopáváte o prací gel. Všímáte si? Celá koupelna je prostě přeplněná. Opravdu se nemáte kam hnout. Závěr? Pořiďte si závěsné skříňky a police. Ukliďte tam všechno. Hned se vám bude lépe dýchat.

Kdo říkal, že musíte mít pračku nutně v koupelně?

Ač máme zažité, že pračka patří do koupelny, nemusí tomu tak být. Ostatně, občas se setkáte s jejím umístěním v kuchyni. Máte-li tu možnost, směle do toho. Možná se vám to nezdá, ale v malé koupelně opravdu zabírá podstatnou část místa. A jestli kromě koupelny máte maličkou i kuchyni, zauvažujte nad koupí zúžené pračky. Na trhu teď seženete pračky s hloubkou pouhých 44 cm. A přesto se do nich vejde až 7 kg prádla.