Jak si doma vykouzlit nefalšovanou vánoční atmosféru?

Každý rok už si zvykáme na to, že během adventního času není sníh. Co si budeme vykládat, ten je nejkrásnější vánoční výzdobou. Nic nestojí a vykouzlí pravou atmosféru svátečních dní. Naštěstí existují i další nenáročné drobnosti, které se postarají o teplo domova.

Nejcennějším dárkem je vlastní domov, kde si hovíme a prožíváme společné chvíle s milovanými. Pokud si ho stylově vyzdobíme, jsme jen krůček od štěstí. Obchodní řetězce nabízejí nespočet vánočních dekorací, jež na jedničku zařídí svátečního ducha.

Slaměné ozdoby, či moderní světýlka?

V posledních letech si lidé zamilovali světelné řetězy, které září barvičkami. Blikající světýlka v podobě hvězdiček, rampouchů, srdíček a vloček patří k nejžádanějším. Elektrické svícny se těší rovněž velké popularitě. LED diody vyzařují příjemné teplo, a tak nehrozí nehody tak jako u klasických svíček a prskavek. Dekorativní vánoční osvětlení zbožňují především děti.

Adventní věnec

Pokud se rozhodnete pro domácí výrobu adventního věnce, postaráte se o zábavu celé rodiny. Společně strávené okamžiky v duchu Vánoc jsou tu jako mávnutím kouzelného proutku. Zde se představivosti meze nekladou. Jehličí, stuhy, baňky, mašle i ořechy dodají věnečku správnou vazbu.

Vůně jehličí a purpury

Nezapomínejte ani na vůni. Vonné svíčky zastanou všechnu práci. Purpura na plotně už ani ve většině domácností nevoní, ale vyzkoušet se má všechno. Příjemné jsou vůně František, skořicová a ovocná složka. Jmelí je prostě fenomén. Vždyť se k němu vztahuje tolik zvyků, co potěší malé i velké. Nezapomínejte na barvy. Ani s těmi by se to nemělo přehánět. Červená, fialová, modrá, stříbrná i zlatá patří k jasným vítězům.

Hezkým tipem je také vánoční hvězda. Dále svícínky, které si mohou vyrobit děti. Dopřejte si voňavý punč a upečte alespoň pár druhů cukroví. Pak už mohou přijít dlouho očekávané Vánoce.