Čistírna odpadních vod pro chaty a chalupy

Češi jsou národem chatařů, což je všeobecně známá věc. Problémem je, že většina chat či chalup jsou většinou malé objekty na okraji lesa, které nemají přístup k obecní kanalizaci. Často investice na případné přivedení obecní kanalizace až k chatě je neúnosně velká, která by se nevyplatila.

Jak vyřešit odpadní vodu na chatě?

Odpadní voda na chatě může být větším oříškem, nežli se na první pohled zdá. Ideální řešení je ČOV na chalupu, která nepředstavuje přehnané investiční náklady pro majitele chaty. Čistírna odpadních vod je z dlouhodobého hlediska nejen velmi ekonomicky efektivní řešení odpadních vod na chatě, ale může pomoci řešit problém i s nedostatkem vody, s kterým se potýká v letních měsících velká část území České republiky. Vodu z čistírny odpadních vod lze použít na splachování toalety či zalévání zahrady. Dnešní čistírny odpadních vod pro chaty lze velmi šetrně usadit pod terén, aniž by narušovaly vzhled vaší zahrady. Podmínkou fungování čistírny odpadních vod na chatě je její vybavenost přívodem elektrické energie. Elektrická energie se využívá na provoz dmychadla, které vhání do čistírny vzduch.

Jakou ČOV pro chaty

Ideální čistírna odpadních vod na chalupu je například model BC4 Optima od českého výrobce Envi-pur, která zvládne provoz i v případě, že v objektu žijí až 5 trvale žijících osob. Vyznačuje se i nízkou spotřebou 40 W.

Doporučujeme využít služeb odborníků v oboru firmy Petr Hrnčíř – PH servis, která dodává čistírny odpadních vod českým zákazníkům již od roku 1996 od A do Z, včetně zajištění výkopových prací, instalace ČOV, zprovoznění a zaškolení obsluhy. Poradí vám ideální řešení, aby čistírna odpadních vod splnila všechna vaše očekávání na chatě a byla co nejvíce rentabilní. Dále poskytuje servis čistíren odpadních vod a provádí jejich odborné revize.