Chcete prodat dům? Zapojte profesionály

Když se rozhodnete pro rekonstrukci bytu, oslovíte zedníka, pro sestavení a uvaření skvělého svatebního menu zase kuchaře. Pro prodej nemovitosti se spolehněte na realitního makléře.

Zkušenost a praxe

Každý rozumí svému oboru, a pokud řeší něco mimo něj, osloví odborníka. Alespoň tak to mívá většina z nás. Pokud jde ale o prodej domu nebo bytu, s rozhodnutím oslovit realitní kancelář váháme. Nejčastějším důvodem, proč se chceme pokusit prodat nemovitost po vlastní ose, je provize, kterou si realitní kanceláře účtují. Na první pohled se může zdát vysoká, v porovnání s tím, kolik vám ušetří starostí, času i energie se ale jedná o velmi rozumnou investici.

Neznalost neomlouvá

Aby celý prodej proběhl bez problémů a vše bylo tak, jak má, je velmi důležité znát všechna rizika, pravidla a úskalí. Laik se málokdy dokáže vyznat v celém znění smlouvy a dokáže odhadnout všechny potencionální problémy. Smluvní podmínky, prověření obou stran, správně sepsaná smlouva právníkem. Výhodou je třeba i záruka uložení peněz do doby, než obě strany splní své závazky, protože veškeré transakce prováděné přes realitní kancelář jsou jištěné a hotovost je tak uložena v úschově. Makléř se postará i o odhad ceny nemovitosti s ohledem na její polohu a velikost i stav, sestaví inzerát a zařídí jeho propagaci s mnohem větším dosahem, než byste zvládli sami. Propracovaný marketing a zajímavý inzerát obsahující všechny potřebné informace je základem oslovení zájemců. Pracovník realitní kanceláře pak také vyřídí komunikaci s potencionálními kupci, prohlídky vaší nemovitosti a zodpoví následné dotazy.

Bez spolupráce s odborníky by vás čekaly různé problémy, spousta času stráveného běháním po institucích a úřadech a neustálé odpovídání na otázky čtenářů inzerátu. Realitní kancelář vám ušetří čas i energii a o vše se postará za vás.