Plastové bazény už dávno nejsou drahé

Podzim je skvělým obdobím pro pořízení zahradního bazénu. Všechno zařídíte ještě před tím, než nasněží, a příští rok se budete hned při prvních jarních měsících koupat. Tak na nic nečekejte a nechte si svůj bazén vybudovat i vy.

Zapuštěný zahradní bazén o velikosti 3 × 4 × 1,2 metru vás vyjde na částku kolem 40 000 korun. To není až tak vysoká investice, když si uvědomíte, že bazén kupujete na dlouhé desítky let. Nejčastěji se vyrábí z kopolymeru, který vydrží asi 40-50 let provozu.

Hlídejte si cenu za celý set

Většina lidí se orientuje zejména podle ceny. Jistě si dokážete představit, že nejde o úplně dobrou metriku. Ty nejlevnější plastové bazény na tom často s kvalitou nebývají moc dobře. Navíc jde ještě o jednu věc. Vždy si musíte dobře ověřit, co všechno je zahrnuté v ceně. Kupujete celý bazénový set, nebo budete muset doplácet za každou hloupost? Spousta prodejců láká na nízké ceny, jenže ve finále zjistíte, že si budete muset za další nemalou částku dokoupit vše nutné, co je k provozu bazénu potřeba.

Na podzim vychytáte skutečné slevy

Většina lidí řeší stavbu bazénu na jaře, někteří až v květnu či červnu, když si uvědomí, že by se letos vlastně už chtěli koupat. Buďte chytřejší, nechte si bazén vybudovat na podzim. V tomto období je zájem ze strany zákazníků nižší, takže prodejci na vás budou mít více času. Kromě toho mají na bazény akce, jimiž se snaží zákazníky nalákat i během podzimu. Využijte toho.

Bazén vám přivezou hotový

Jak náročná je stavba zapuštěného bazénu? Vyhloubí se díra a do ní se zasadí plastová konstrukce. U menších bazénů (do rozměrů 4 × 9 × 1,5 m) se bazén přiveze vcelku a jen posadí do země. Všechno nezbytné nainstalují odborníci, poradí vám i s prvním napuštěním vody, naučí vás, jak bazén zazimovat. Voda se z něj vypouštět nemusí, nebojte. Péče o bazén není až tak náročná.