Může Bluetooth přenášet bezztrátový zvuk v hifi kvalitě?

Pokud jste investovali do nákupu kvalitní hifi soustavy, možná se nyní pídíte po bezdrátových sluchátkách, které by vám umožnily vychutnat si kvalitní zvuk vaší hifi soustavy prostřednictvím Bluetooth přenosu. Mohou však bezdrátová Bluetooth sluchátka poskytovat bezztrátový zvuk v hifi kvalitě?

Bluetooth není určen pro vysokokapacitní přenos dat

Jak se snadno přesvědčíte, pokud navštívíte hifi studio Praha, Bluetooth nemůže přenášet bezeztrátový zvuk, protože podporuje pouze vlastní proprietární formáty kódování / streamování, jako je LDAC (Sony) a obecný kodek SBC. Díky tomu bohužel neexistuje žádný způsob, jak pomocí Bluetooth přenášet bezztrátový zvuk v hifi kvalitě. Požadavky na přenos jsou prostě příliš velké na to, aby se takové množství dat mohlo bezdrátově přenášet. Zjednodušeně řečeno, 5 minutová stereofonní skladba ve formátu MP3 / AAC s vysokým bitrate okolo 256 k zabere okolo 8 MB. Stejná píseň v CD kvalitě, AIFF nebo 16 bitovém bezztrátovém WAV, zabere přibližně 60 MB. A pokud máme stejnou píseň v nejvyšší digitální kvalitě 24bit / 96 kHz – bude mít okolo 130 MB. Všimněte si obrovského rozdílu ve velikosti souboru. Toto je základní problém Bluetooth a jeho přenosové kapacity. Není to technologie vytvořená pro bezeztrátový zvuk.

Jaká sluchátka k hifi soustavě

Pokud si chcete úžasný zvuk vaší hifi soustavy vychutnat ve sluchátkách, budete muset zvolit klasická sluchátka s drátem. Navštivte hifi poslechové studia Praha, kde si můžete vybrat z mnoha druhů sluchátek, která vám zprostředkují dokonalý audiofilní zážitek. V poslechovém studiu můžete srovnat zvuk jednotlivých renomovaných značek, jako jsou Audeze, Stax, Focal nebo Denon a vybrat si taková, která nejvíc vyhovují vašemu náročnému sluchu. Zkušený personál poslechového hifi studia vám s výběrem rád pomůže.