Bezpečnostní zámek přispívá k ochraně vaší domácnosti před krádežemi

Zloději ani v dnešní době nespí. Stále tak můžete slyšet ve zprávách o tom, jak dochází ke vloupáním v noci i během dne. Častou příčinou jsou přitom nekvalitní vchodové dveře, v nichž mají majitelé nainstalované chatrné zámky. Dostat se skrz ně pak zlodějíčkům nedělá prakticky žádný problém. Přitom se řešení přímo nabízí, stačí si pořídit vhodný bezpečnostní zámek.

Pokud jde o bezpečnostní zámky, řadí se do několika kategorií. Lze tak poměrně snadno už při nákupu nového zámku získat přehled o tom, jak vysokou ochranu je daný systém schopný nabídnout, respektive nakolik se na konkrétní bezpečnostní zámek můžete spolehnout.

Čím vyšší třídu bezpečnostní zámek má, tím je ochrana před násilným překonáním vyšší. Platí zde totéž jako v případě bezpečnostních tříd u samotných vchodových dveří.

Zámky, na něž bystě raději měli zapomenout

Bezpečnostní zámky do dveří bytů či rodinných domů je nutné vybírat skutečně pečlivě. Vyvarujte se pořízení obyčejného zámku, jenž spadá do 1. třídy, neboť nabízí pouze nezbytnou základní ochranu, avšak zloději jej velmi lehce a rychle překonají, jsou-li alespoň trochu zruční ve svém „oboru“. Příliš se nedoporučuje pro vchodové dveře ani 2. bezpečnostní třída. Bezpečnostní zámky do dveří z druhé třídy nabízejí střední ochranu, obvykle je však při vykradení bytu jejich zdolání otázkou maximálně několika málo minut.

Doporučené varianty dveřních zámků

Pakliže tedy chcete skutečnou kvalitu, zvolte zámek do vchodových dveří ze 3., případně 4. bezpečnostní třídy. Ten už je jen těžko zdolatelný, i dobrý zloděj se hodně nadře, aby jej překonal. Potřebuje k tomu také velmi účinné a speciální nářadí, které u sebe ale obyčejní zloději obvykle nenosí.

Pořízením kvalitního bezpečnostního zámku zvyšujete šanci, že nepřijdete o svůj drahocenný majetek a nikdo se vám nedostane do soukromí. Vyšší bezpečnostní třídy jsou sice dražší, investice do pořádného dveřního zámku, kování a samotných dveří se však jednoznačně vyplatí.