Zařiďte své bydlení v romantickém stylu

Nemusíte patřit v zaryté milovníky krajek, volánků a přeplácaného interiéru, přesto můžete do svého bydlení vdechnout nádech romantiky. Víte, jak na to a s „láskou“ to při zařizování bytu nebo domu nepřehnat? Inspirujte se a zaměřte se na důležité detaily.

Pohodlí a útulnost

Když plánujete, jak zařídit své bydlení, myslete v první řadě na pohodlí. Určitě byste měli mít ve svém bydlení nějaké místo, kde můžete odpočívat, číst si knihu, případně strávit příjemný čas se svými blízkými a přáteli. Romantika jde ruku v ruce s útulností. Navodíte ji tak pohodlnými polštáři, dekami a přehozy. V ideálním případě, pokud máte hřejivé vinylové podlahy, tak se nemusíte ani bát sezení na zemi, například jako to bývá v čajovnách.

Svíčky a osvětlení

Romanticky působí také svíčky a intimní osvětlení v podobě zajímavých a menších lampiček. Pokud si rádi čtete, tak mějte u křesla nebo sedačky ještě větší, stojací lampu, u které si nebudete při čtení kazit zrak. Vytvořit si můžete i domácí svícny, zajímavý nápadem je také lucerna, do které se dá pohodlně umístit malá, ale i velká svíce.

Hřejivost na pohled i na dotek

Pro dokonalé navození romantické atmosféry byste si měli do svého bydlení vybírat přírodní materiály, případně zvolit takové zařízení interiéru, aby byl příjemný nejen na pohled, ale i na dotek. Například při výběru podlahových krytin, myslete na to, že podlaha má být příjemná na došlápnutí, ale také hřejivá na dotek. Vybrat si můžete vinylové podlahy, případně oblíbené pvc podlahy. U vinylových krytin si můžete dokonce vybrat i dekor dřeva.

Místa k relaxaci

Ideálním místem k relaxaci by měl být koutek v obývacím pokoji. Samozřejmostí je také ložnice, kde byste však měli jen spát a nikoliv toto místo využívat k dennímu odpočinku. V opačném případě by se mohlo stát, že se vám bude v ložnici hůř spát, protože ji budete vnímat jakou součást obývacího pokoje, kde trávíte většinu času.

Romantické symboly

U romantického stylu opravdu nemusíte mít všude volánky, kytičky a srdíčka. Tyto symboly sice patří ke znázornění romantické něžnosti a lásky, ale klidně bude stačit, když budete mít například přehoz květinový a ostatní polštáře jednobarevné. Každý romantický kousek doplňte obyčejným a klasickým designem.

Ukažte, že je to váš domov

Vneste do svého bydlení i svou osobnost. A to pomocí fotek, případně obrazů, kde jste vy a vaše rodina. Skvěle se budou vyjímat i vaše kresby, případně malby, pokud se této činnosti věnujete.