Jaké vybavení domácnosti vám nesmí chybět? Komoda!

Žít bez ní se každopádně dá, avšak je kusem nábytku, který najde uplatnění opravdu v každé domácnosti. Ať už máte domov zařízený v duchu minimalismu, přírodním stylu nebo v jiné podobě, komoda se hodí vždycky. Stačí jen vybrat tu pravou.

Tomu, kdo má domov zařízený minimalisticky, přijde vhod komoda bílá lesk. Kdo upřednostňuje přírodní styl, ten sáhne spíš po dekoru dřeva. Nic není nemožné.

Komoda malá i velká do vaší domácnosti

Podobně bohatý je výběr velikosti. Vejde se vám domů jenom malá komoda, nebo potřebujete naopak hodně úložného místa, takže sáhnete po komodě dostatečně vysoké? Máte mít, co si přejete. Šuplíky, poličky, skříňky se dvířky, komody úzké a vysoké, nižší a široké, s nožičkami i bez.

Pár tipů, kam se určitě hodí

A kam ji doma umístit? Máme pár nápadů:

Pod televizi. Obrovské obývací stěny už dnes nejsou v módě, bohatě je nahradí komoda pod TV doplněná třeba ještě o nějakou skříňku.

Místo obývací stěny. Jedna komoda pod televizí nestačí? Komody do obývacího pokoje nemusí být pod televizí. Pořiďte si klidně nějakou větší, nahoru na ni dejte pěknou pokojovou květinu a je vystaráno.

Do ložnice. Jsou vynikajícím úložným prostorem pro spodní prádlo, ponožky, trička, kalhoty, svetry a všechno, co jste zvyklí skládat.

Do dětského pokoje. Děti si do šuplíku mohou schovat hračky i školní potřeby.

Do chodby. Máte velkou chodbu a v ní volný prostor? Využijte ho jako úložné místo. Umístěte tam komodu.

A proč ne raději klasickou skříň?

Komody jsou prostorné a zároveň se do nich dobře dostanete. Skříně bývají častokrát vysoké, zatímco do vrchní poličky komody dosáhnete bez problémů i tehdy, jste-li nižšího vzrůstu.

Komoda navíc působí tak nějak decentněji. Není tolik vysoká, takže opticky nezabírá tolik prostoru a nechává místnost vzdušnější. A to je v dnešní době dost v kurzu.