Jaké osvětlení vybrat do pracovny?

Ať už pracujete ve firemní kanceláři či přímo doma ve vlastní pracovně, vždy je zapotřebí, abyste na práci měli dostatečný klid a vhodné podmínky. Jedním z důležitých prvků, které prostředí ovlivňují, je osvětlení. Jaký typ vybrat?

Stropní osvětlení

V pracovně a kanceláři rozhodně nesmí chybět centrální osvětlení. Dodá potřebnou atmosféru celé místnosti, takže zde bez problémů může pracovat každý, aniž by musel čelit přílišnému šeru a temnotě. Uvědomte si, že špatné osvětlení přispívá ke zhoršení zraku. Navíc se hůře soustředíte na práci, výkony uvadají, což v zaměstnání není zrovna žádoucím jevem.

Aby byla centrální svítidla dostatečně účinná, je nutné zvolit jejich správnou intenzitu a barvu. Do kanceláří a pracoven se nejvíce hodí klasická bílá barva studených odstínů. Právě ty totiž napomáhají zvyšovat soustředění během práce, člověk se necítí tak rychle unavený a ospalý. Moderní svítidla je vhodné osadit LED zdroji, které mají potřebnou intenzitu, navíc u nich nedochází k nijak velké spotřebě elektrické energie v porovnání se staršími druhy žárovek a zářivek.

Stolní lampa

Nedílnou součástí osvětlení pracovny jsou rovněž stolní lampy. I zde byste měli klást důraz především na intenzitu osvětlení. Zároveň je ale nutné lampu umístit do správné části stolu, aby vám světlo nesvítilo přímo do očí a zároveň nepřekáželo při práci.

Prodejce osvětlení do pracoven

Široký výběr osvětlení do kanceláří a pracoven nabízí eshop obchod.aulix.cz. V sortimentu zboží najdete praktická svítidla, ale i elegantní modely, které oceníte z hlediska designu. Pořídit si zde můžete stropní svítidla, stolní lampy či závěsné osvětlení, jež může být v kanceláři použito spíše jako doplňkový zdroj světla, více se hodí do bytů a rodinných domů, na chodby kancelářských budov apod.