Jak prodat nemovitost ve špatném technickém stavu rychle a za dobrou cenu

Chcete prodat nemovitost, která není ve stavu, aby se vyjímala na fotkách? Bojíte se, že ji neprodáte a když, tak pod cenou? Nemusí to tak dopadnout, ale chce to trochu úsilí. „Vybydlený“ byt jsme prodaly už při prvním kole prohlídek o čtvrt milionu dráž, než si představoval náš klient a nic ho to nestálo.

Klíče jsme předaly nové majitelce za 34 dnů od podpisu smlouvy s prodávajícím“ říká Profimakléřka Milada, která nám prozradila, jak se jim to povedlo.

Plán prodeje

Úplně nejdřív jsme přemýšlely jak a komu budeme byt prodávat. Jako obvykle jsme začaly malou analýzou plusů a mínusů. Mínusy bytu byly zjevné na první pohled. Málo místa by tolik nevadilo, ale špatný technický stav k tomu, to už bylo horší. Příšerný záchod, ještě horší sprchový kout a mini kuchyňka, ve které se skoro nedá vařit, ani jíst.

Co plusy? Zřejmou výhodou byla strategická poloha 10 minut tramvají do centra a taky pár minut pěší chůze do kanceláří Spilberk office, komunity moderních technologických, IT, finančních a poradenských firem v Brně.

Mínusy měníme na plusy

Takové benefity jednoznačně ocení mladý muž nebo žena na začátku slibné kariéry. Většinu času tráví v práci, s přáteli nebo se věnují svým koníčkům. Práce za rohem, 10 minut do centra města, baru nebo fitka… Bydlet na takovém místě je splněný sen.

Profi prezentace

Pořídily jsme fotky a natočily videoprohlídku reálného stavu stejně jako u všech jiných nemovitostí, které prodáváme. Když jsme ale viděly výsledek, bály jsme se, že si „naši budoucí manažeři“ inzerátu nevšimnou. Z high-tech firem jsou zvyklí na pěkné, moderní prostředí.

Rozhodly jsem se proto ukázat, jak hezky a moderně by byt mohl po rekonstrukci vypadat a co by to zhruba stálo. Přestavba bytu bude pro naši cílovku výzvou a příležitostí zařídit si bydlení po svém.

Virtuální rekonstrukce

Naše designérka Dita vykouzlila z vybydleného bytu pěkné, moderní a praktické místo k životu, které by nemělo stát majlant.

„Virtuálně jsem zbourala zbytečné dveře a příčky, které oddělovaly mini kuchyňku od pokoje a zrekonstruovala koupelnu. Snažila jsem se využít každý centimetr tak, aby se vešla rozkládací sedačka, bylo kde ohřát, nebo uvařit jednoduché jídlo a zbylo dost úložného prostoru.

Rekonstrukce a vybavení podle mého návrhu by se mělo dát pořídit do 250 tis. Kč. Více o přeměně na blogu www.zivyinterier.cz“ doplňuje k návrhu Dita.

Fungující reklama

Inzerát jsme daly na všech 18 inzertních realitních serverů a ještě týž den volali zájemci, kteří se vyptávali na cenu rekonstrukce.

Na prvním kole prohlídek bylo 14 zájemců, kteří přišli především proto, že si dovedli představit, jak hezky by byt mohl vypadat a hlavně, kolik by přestavba stála. Jinak by s největší pravděpodobností na prohlídku bytu k celkové rekonstrukci vůbec nešli.

S kupcem jsme se domluvily hned při prvním kole, na další už nedošlo.

Výsledek

Klient získal o čtvrt milionu víc, než si představoval. To je zhruba 10% navýšení ceny a nic ho to nestálo. Ani čas, ani peníze. Na Jižní Moravě je totiž zvykem, že provizi platí kupující.

Kupující byl rád, že dobře investoval peníze a získal byt s potenciálem na strategickém místě.

 

Vyzkoušejte nás také. Nejhorší, co se může stát je, že Vaši nemovitost prodáme 😉

Zavolejte na telefonní číslo 777 071 370 nebo napište milada.vejtasova@profimaklerky.cz.

www.profimaklerky.cz