Čím topit v zimě? Vyzkoušejte dřevěné pelety

Vytápění domu může být řešeno mnoha různými způsoby. Nejčastěji se využívá plyn, elektřina či kotel na pevná paliva. Každá z uvedených možností má své výhody i nevýhody. Pokud jste navíc vlastníky kotle, musíte řešit otázku týkající se výběru vhodného paliva. V článku najdete několik důvodů, proč by dobrou volbou mohly být zrovna dřevěné pelety a v čem vynikají v porovnání s jinými možnostmi.

Vysoká efektivita

Kvalitní dřevěné pelety se skládají pouze ze slisovaného dřeva. Drží pohromadě díky celulóze, která se po vystavení velkému tlaku stala pojivem. Jde o naprosto přírodní topivo představující ekologičtější variantu v porovnání s uhlím. Dřevní pelety se navíc vyrábí z pilin, což je odpad při jiné výrobě, případně se spotřebovávají části, které nejsou pro nic jiného vhodné. Vzhledem k tomu, že jde o lisovaný materiál, jsou na svůj objem poměrně výhřevné a efektivní. Vzniká také minimum popelu díky tomu, že převážná většina dřeva je tvořena uhlíkem.

Příznivá cena

Klíčovým argumentem při výběru vhodného topiva je jistě cena. Spotřebované množství během topné sezóny ukáže každou ušetřenou korunu na jednotce topiva. Když se nízká cena pelet zkombinuje s dobrou výhřevností, můžete výrazně snížit své výdaje za topení. Představují perfektní volbu do automatických kotlů se zásobníky pro efektivní dávkování paliva, takže se spotřebuje pouze opravdu nutné množství, což znamenat další úspory.

Pohodlná manipulace

Každé balení dřevěných pelet je zabaleno do praktického polyuretanového pytle. Nemusíte se tedy bát, že se zašpiníte. Díky tomu je skladování i doplňování do kotle výrazně pohodlnější a čistší například v porovnání s uhlím. Přes internet je možné objednat velká balení dřevěných pelet, která díky své efektivitě a účinnosti topení vydrží po dlouhou dobu.