Pořiďte si kvalitní ploty a brány. Poradíme, jak vybrat ty správné

Pořádný plot včetně kvalitní brány pomůže zlepšit vzhled celého okolí domu a zároveň nabídne výborný funkční prvek. Pokud navíc vyberete dobře, nebudete se muset zabývat pravidelnou údržbou a plot přesto vydrží krásný i po mnoho let. V článku se dozvíte, jaké druhy plotů a bran existují a podle čeho vybrat ty nejvhodnější.

ploty-lamark.cz

Bezúdržbové ploty z odolného materiálu

Dostatečný a kvalitní plot okolo celého pozemku je především otázkou bezpečnosti. Z toho důvodu by měl mít vhodnou výšku, aby nebylo možné jeho snadné překonání. Zároveň ploty poslouží také pro zakrytí zahrady, takže nebude tak snadno viditelná pro zvědavé pohledy lidí, kteří jsou právě okolo. Mnoho lidí se však bojí, že starost o plot představuje velký závazek. Když si ale vyberete bezúdržbové ploty z kvalitního kovového materiálu nebo hliníku, nebudete mít žádné starosti navíc. Přesto si plot uchová svůj skvělý vzhled a funkčnost i po letech. Kované ploty navíc působí skutečně elegantním a luxusním dojmem, takže krásně zvýrazní vzhled domu a hodí se k moderním i klasickým stavbám.

Vjezdové brány na klíč

Ke každému plotu samozřejmě patří vjezdová brána. Ta může mít různé rozměry i mechanismy otevírání. Nejlepší variantou tak jsou vjezdové brány na klíč, kdy získáte přesně to, co potřebujete, a hodí se pro váš pozemek. Oblíbené jsou hlavně mechanismy na dálkové automatické otevírání, které dnes představují již jakýsi standard pro pohodlné využívání.

Nezapomeňte na vchodovou branku

Dalším místem, které musí být průchozí, je vchodová branka. Její rozměry jsou podstatně menší v porovnání s bránou pro vjezd, ale přesto je důležitá. Opět si nechte zpracovat branku o vhodné velikosti. Nezapomeňte také na doladění kování a zámku pro snadné otevírání a zároveň dostatečnou bezpečnost.