Kouzlo vliesových tapet

Toužíte nějak obohatit svůj byt a nechcete se kvůli tomu pouštět rovnou do malování? To jsou pro vás vliesové tapety jako dělané! Díky snadné manipulaci a vysoké odolnosti se na trhu stávají stále oblíbenějšími a žádanějšími. S jejich pomocí se totiž váš byt může změnit k nepoznání. Pojďme se podívat, proč je koupě právě vliesových tapet tak výhodná…

zdroj: www.fototapety-tapety.cz

Materiál

Vliesové tapety se skládají z neuspořádaných lisovaných celulózových a polypropylenových vláken, díky nimž se lehce nalepují i odstraňují. Proto se s klasickým strháváním papírových tapet vůbec nedají srovnávat. I přesto, že se skládají zčásti z umělých vláken, jsou na rozdíl od vinylových tapet paropropustné, proto se pod nimi netvoří žádná plíseň.

zdroj: www.tapetymetroflorenc.cz

Tyto tapety je také možné omývat a jejich vysoká odolnost vůči oděru vám taktéž zajistí jejich vysokou životnost. Další výhodou je omezená hořlavost, tudíž se vliesové tapety hodí opravdu do každé místnosti.

Použití

Díky mnoha svým kladným vlastnostem je možné vliesovými tapetami oživit jak obývací pokoj, tak kuchyni. Nejvýhodnější jsou však v dětských pokojích, jelikož se dají často měnit souběžně s tím, jak vaše dítě dospívá.

zdroj: eurozpravy.cz

Přestože se tyto tapety používají nejčastěji na stěny, rozmanitost povrchů, na něž je můžeme nalepit, je téměř neomezená – od betonových panelů až po sádrokarton. Skvělým nápadem je také i polepení starého nábytku, který tak získá zpět svou dřívější krásu a může se stát velmi zajímavým doplňkem v interiéru.

Barvy a vzory

Co se týče barev a vzorů, opravdu je z čeho vybírat. Jedinou radou je řídit se základními pravidly o prostoru. Tmavé barvy místnost zútulňují, ale opticky zmenšují, světlé naopak zvětšují a projasňují.

zdroj: www.kupsi-tapety.cz

Čím zářivější a živější vzory zvolíte, tím větší pozornost věnujte zařízení interiéru. Je lepší volit jednodušší vybavení bytu, když mu dominují bohatě vzorované tapety. A totéž platí i u barev.