Rukavice šetří vaše ruce během jarního úklidu

Jelikož se jaro čím dál více hlásí o slovo, přichází čas generálního úklidu. Ten se týká nejen nablýskání oken, ale též vyhození nepotřebných věcí, které se nám nakupily během zimy. Zbavte se tedy s lehkou duší všeho starého, abyste mohli s chutí a novou energií přivítat tu příjemnější část roku.

Chraňte pokožku rukou

Při velkém úklidu přijdeme do kontaktu s řadou chemických prostředků s nepříznivým vlivem na naši pokožku. Z toho důvodu by vám neměly chybět gumové rukavice, jež vaše ruce ochrání před poraněním a nadměrným vysušováním. Můžeme volit buď jednorázové, či k opakovanému použití. Těmi jsou například velmi oblíbené latexové rukavice, které jsou uvnitř pudrované, a tudíž usnadňují jejich oblékání a svlékání. Oceníte také jejich elastičnost, díky čemuž se s nimi velmi pohodlně uklízí. Manipulaci s předměty usnadňuje protiskluzová struktura nalézající se prstech a dlaních. Předměty vám tak nebudou klouzat z ruky. Na co si dát pozor? Vyhněte se manipulaci se silně agresivními chemickými látkami, minerálními oleji a rozpouštědly. Mohly by povrch rukavic poleptat.

Domov v absolutní čistotě

Součástí velkého úklidu by měla být i dezinfekce ploch a povrchů. Zničí se tak plísně, řasy, kvasinky, bakterie a choroboplodné zárodky. Dezinfekci provádíme zpravidla prostředky na bázi chloru. Při tomto úklidu bychom opět měli mít na rukou pracovní rukavice. Nejvhodnější jsou nitrilové, neboť vynikají odolností vůči chemikáliím, dezinfekčním roztokům a nechtěnému protržení. Rovněž odolávají znehodnocení plynnými a chemickými látkami. Kromě toho jsou bezprašné a neobsahují přírodní latex. Proto jsou vhodné pro alergiky. Tento druh rukavic vás 100% ochrání před viry, plísněmi a bakteriemi. Z tohoto pohledu jsou, co se týče úklidu a dezinfekce, tou nejlepší volbou.

Nezapomeňte na vzduch

Důležitou součástí čisté a zdravé domácnosti je pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Snažte se větrat intenzivně po dobu několika minut minimálně 1x denně. Nemusíte se tak bát velkého úniku tepla a zároveň vytvoříte průvan, který omezí množství spor plísní a dalších mikroorganismu. Využít můžete také aromaterapii. Esenciální oleje mají blahodárné účinky na mysl člověka, nezapomínejme však také na jejich antiseptické účinky.