Češi pojištění majetku často podceňují. Jak jste na tom vy?

I když pojištění majetku dokáže ušetřit spoustu starostí a probdělých nocí, ne každý ho má. Nebo sice smlouvu uzavře, ale dál ji neaktualizuje a vystavuje se riziku podpojištění a zbytečné ztráty peněz. Sjednat si kvalitní pojištění majetku přitom není žádná věda. Díky FinGO to zvládne každý a stačí k tomu pár minut u počítače nebo mobilu.

Češi a pojištění

Podívejte se, jak jsou na tom Češi s pojištěním majetku a povědomím o rizicích. Společnost FinGO na toto téma udělala průzkum mezi finančními poradci, kteří se starají celkem o 3 000 klientů.

Pojištění nemovitosti a domácnosti

Je pravda, že svůj dům nebo byt pomocí pojištění chrání většina klientů. Horší je to ale s dalšími stavbami, jako jsou chaty, chalupy, samostatně stojící garáže nebo třeba zahradní domky. Ani tam se ale pojištění nevyplácí podceňovat.

Podpojištění nemovitosti

Pokud má klient starší smlouvu, často bývá jeho nemovitost podpojištěná. Podle poloviny dotázaných poradců navíc klienti pojmu podpojištění moc nerozumí.

Kritéria pro sjednání pojištění

Pro spoustu klientů je prvním kritériem, které při sjednávání smlouvy sledují, především cena nebo výše slevy. O pojistné podmínky nebo způsob, jakým pojišťovna likviduje škody, se zajímají až později.

K podpojištění majetku dochází z nedbalosti

Výše pojistné částky by měla vždy odpovídat aktuální hodnotě nemovitosti. Pokud to tak není a smlouvu máte uzavřenou na nižší částku, mluvíme o takzvaném podpojištění. V případě škody pak narazíte na to, že vám ji pojišťovna neproplatí celou.

Tato situace často vzniká tím, že svou smlouvu neaktualizujete. Jednou prostě uzavřete pojištění a následně se o něj nestaráte. Hodnota vašeho domu nebo bytu ale stoupá s tím, jak rostou ceny na trhu nemovitostí. Ideálně jednou za 3 roky byste tak měli smlouvu zkontrolovat a případně aktualizovat.

TIP: Pokud si nejste jistí, jakou hodnotu má aktuálně vaše nemovitost, můžete si to snadno zkontrolovat v online kalkulačce pro odhad nemovitosti od FinGO.

Pojistěte svou nemovitost rychle a jednoduše

Kvůli novému pojištění nebo aktualizaci smlouvy už naštěstí nemusíte chodit nikam na pobočku. Na webu FinGO.cz  vyřídíte pojištění nemovitosti i domácnosti z počítače nebo mobilu už za pár minut. A dokonce za tuto službu nic neplatíte.

Jak na to?

V jednoduchém online formuláři jen uvedete typ nemovitosti a druh pojištění. Během okamžiku se vám na obrazovce objeví výpis jednotlivých nabídek – seřazené jsou od nejlevnějších a nejjednodušších po nejdražší a nejkomplexnější. Vy už si jen vybíráte ideální nabídku a rizika, která chcete pojistit.

Je to tak snadné, že to hravě zvládnete i sami. Kdybyste ale potřebovali pomoc, můžete kdykoli zavolat odborníkům z FinGO. Poradí vám a navrhnou nejlepší variantu právě pro vás.