Prodej rodinného domu, Velké Opatovice, 218 m2 (ID: 1896740)

Velké Opatovice

1 100 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 5 242 Kč /za měsíc

(Cena je uvedena včetně provize)

Exkluzivní partneři v Velkých Opatovicích

Informace k domu

Nabízíme k prodeji dům v obci Velká Roudka, která spadá pod správu města Velkých Opatovic okres Blansko, kde je zabezpečena veškerá občanská vybavenost ve vzdálenosti zhruba 1 km přímo od nemovitosti. Pozemek o velikosti 365 m2 má zastavěnou plochu 218 m2 a výšku stropů 3,5 m. Dům je částečně podsklepen. Velikost sklepů je 56 m2.

Původní majitelé měli s tímto objektem investiční záměr z důvodu poptávky po pronájmech a bydlení v této lokalitě. Z toho důvodu usilovali o rozdělení domu na 3 samostatné byty. Vzhledem ke koupi jiného domu se z časového hlediska nemohou realizaci projektu dále věnovat. Prodávaný dům se hodí v tomto stavu například jako sklad nebo na investici, tak i pro přestavbu na vícegenerační dům. Převážná plocha parcely je zastavěna doplňkovými stavbami jako např. stodolou.

V domě proběhlo vyklizení a odstranění původních povrchů a úprav. Byly provedeny stavební práce v rozsahu 1 měsíce hrubých prací, a to za cílem přípravy objektu k následné rekonstrukci a přestavbě. Současný stav domu je následující. Nové podkladové betony v 90% budovy, nachystané na izolace. Provedené bourací práce v podobě nových překladů, úprav otvorů, oklepané staré omítky a nachystané na omítky nové. U 50% zdí zhotoven špric. Demontáž dřevěných stropů, které zabíraly cca 50% budovy. Zbylá část budovy má stropy betonové (skládané). Kompletní odvoz suti. Zbourané nenosné zdi a původní komíny.

V případě rekonstrukce, by měl dům respektovat okolní zástavbu, tedy jednopodlažní dům s obytným podkrovím. V tuto chvíli je pozemek z převážné většiny zastavěn doplňkovými stavbami, ale po jejich stržení je možné vybudování zahrady za domem.

Do domu je zavedena elektřina v hliníku a přípojka na vodu. V tuto chvíli jsou ale odpojeny. Odpady byly původně řešeny septikem, který je zavezen. Nově bude třeba řešit odpad opět vybudováním septiku nebo čističky odpadních vod. Odhadované stáří domu je 100 let. Dům je ovšem kvalitně postaven z pálené cihly a i přes stáří domu je dům suchy, bez nežádoucí vlhkosti, zatuchlosti či plísně. Střecha je plechová a vybourané otvory po komínech jsou řádně zajištěny a utěsněny. Do domu nezatíká.

Tato malebná obec má značnou část obyvatel složenou z rekreantů, kteří dojíždějí z Brna a využívají domy převážně k víkendovému obývání. Lokalita je oblíbená a to už historicky, z důvodu přilehlých lesů a bývalých lázní, u kterých se do budoucna očekává rekonstrukce a znovuobnova. Veškerá již zmíněná občanská vybavenost se nachází ve Velkých Opatovicích, které jsou vzdáleny 5 minut jízdy autem nebo hromadnou dopravou. Autobusová zastávka se nachází hned naproti domu. Z Velkých Opatovic je pak přímé spojení až do Brna.

Parametry domu

Cena
1 100 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
Cena je uvedena včetně provize
Aktualizováno
20. 4. 2024
Adresa
Velké Opatovice
Stavba
Cihlová
Plocha užitná
218 m2
Typ objektu
Přízemní
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha nemovitosti
365 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 1 lidí

Prodejce

Kateřina Stehnová Strašáková

Kateřina Stehnová Strašáková

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Velkých Opatovicích?

Podobné nemovitosti