Prodej domu, Skřivany, Tovární, 3502 m2 (ID: 1893268)

Tovární, Skřivany

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU
Exkluzivní partneři v Skřivanech

Informace k domu

Zámek ve Skřivanech byl vystavěn před 16. stoletím jako tvrz a po 16. století byl přestavovaný až do roku 1898 do současné podoby jako zámecká budova. V roce 1945 byla jeho část adaptována na byty zaměstnanců a od roku 1964 sloužil jako Ústav sociální péče. Zámecký areál se nachází na okraji obce Skřivany za bývalým cukrovarem v ulici Tovární. Přístup do celého areálu je ze zpevněné komunikace místního typu.

Stavba je postavena na základových pasech z kamenné rovnaniny částečně podsklepená. Obvodové nosné konstrukce jsou zděné na tl. 60 cm ze smíšeného zdiva kamenného a cihelného. Stropní konstrukce jsou nad suterénem klenbové, v dalších patrech klenbové a rovné trámové. Zastřešení je provedeno mírně sedlovými střechami se dřevěnými krovy, bedněním a krytinou z měděného plechu, věže a výstup na ně je z pozinkovaného plechu a těžkých lepených krytů. Venkovní omítky vápenné štukové opatřené fasádním nátěrem. Okna osazena dřevěná i plastová, částečně opatřena mřížemi. Podlahové konstrukce u suterénu cihelné, betonové, ostatní podlaží v kombinaci keramických dlažeb, parket, PVC krytů a koberců. Schody do suterénu jsou převážně cihelné, do jednotlivých pater dřevěné samonosné s vyřezávaným zábradlím a provedenou úpravou pro imobilní klienty.

Objekt obsahuje suterén – 4 samostatné sklepní prostory (tři určeny ke skladování potravin a čtvrtý jako kotelna), úpravna vody z vlastní studny, přízemí – vstupní chodba se schodištěm do patra, tělocvična, prostory pro sestry, umývárny, sociální zařízení, kuchyň, přípravny zeleniny a potravin, jídelní a osobní výtah, I. patro – chodbové prostory, schodiště, společenskou místnost, jídelnu, kancelář, denní místnosti, ložnice, sociální zařízení, osobní a jídelní výtah, II. patro – chodbové prostory, sociální zařízení, pokoje klientů, archiv, osobní výtah a strojovnu výtahu jídelního. Ve věži se nachází hodinový stroj.

Dále se v areálu nachází objekt chráněných dílen s administrativní částí v podkroví, tři garáže, a dílna údržby se dvěma garážemi. Objekty jsou obklopeny bývalým zámeckým parkem s výsadbou vzácných dřevin v anglickém stylu. Elektrická instalace provedena v běžném provedení a rozsahu, rozvody STA provedeny, zabezpečovací a kamerový systém instalovaný. Vytápění objektu zajištěno 4 plynovými agregáty Vailant a ohřev teplé užitkové vody plynovými ohřívači ve dvou provedeních. Jsou vybudovány zpevněné komunikace, inženýrské sítě spočívající v přípojce elektro, přípojce plynu, přípojce vody z vlastní studny a kanalizačního systému svedeného do vlastní žumpy. Vodovodní řad a kanalizace nejsou do areálu zavedeny. Možnost napojení na tyto veřejné rozvody je ve vzdálenosti cca 300 bm.

Samotná budova bývalého zámku je kulturní památkou vedenou pod registračním číslem v ÚSKP 46918/6-694, za kterou byla prohlášena již 3. 5. 1958. Zámecký park je též nemovitou kulturní památkou. Celková rozloha pozemků o velkosti 41.500 m2.

Parametry domu

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Aktualizováno
17. 4. 2024
Adresa
Tovární, Skřivany
ID
1
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
3502 m2
Typ objektu
Patrový
Plocha nemovitosti
40335 m2

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

Královéhradecký kraj

Pivovarské náměstí 1245/2, Hradec Králové

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 0 lidí

Prodejce

Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje domů v Skřivanech?