Prodej domu, Klatovy, 750 m2 (ID: 1831694)

Klatovy - Otín

21 500 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 102 463 Kč /za měsíc
Exkluzivní partneři v Klatovech

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Informace k domu

V půvabné pošumavské krajině nedaleko Klatov se nachází empírový zámek Otín. První zmínky o něm pocházejí už z roku 1379, tehdy šlo ovšem o renesanční tvrz. Ta pak byla v průběhu 17. století upravena na barokní zámek. Svůj současný empírový vzhled získala tato památka v 19. století.

Zámek je situován ve středu obce Otín. Je obklopen parkem o rozloze 21 285 m2, který je oplocen částečně zdí s brankami a částečně pletivem. Park má zhruba trojúhelníkový půdorys. Na jeho jižní straně leží samotný zámek, v jihovýchodním rohu se nachází krásný barokní gloriet. Vedle zámeckého parku se nachází statek o rozloze 6.129 m2, kdysi součástí zámeckého areálu, dnes opět ve vlastnictví majitelky zámku. Budovy statku jsou ve stavu před rekonstrukcí. Ideální na komerční využití, svatby, ubytování apod.

Od roku 2019 zámek prochází částečnou rekonstrukcí - cca 80% střechy zámku je opraveno. Z vnitřních prostor zámku je nově zrekonstruováno celé levé křídlo, cca 210 m2. Plánováno jako soukromý byt + pokoje pro návštěvy v patře. V přízemí připravena a vybavena kuchyň, koupelny, pokoje, nová kotelna.

Během rekonstrukce byly zbourány a demontovány novodobé podlahy a obnoveny původní vstupy a otvory, které byly v 90.letech zazděny. Udělána opatření proti vlhkosti.
V levém křídle je podlahové vytápění – vodní trubky.
V přízemí jsou nové krby.
Užitná plocha zámku činí 750 m2.

Zbylá část zámku se nachází ve stavu před rekonstrukcí.

Je také připraveno stavební povolení pro rekonstrukci Glorietu. Plánováno jako obytná budova s kuchyní a zázemím. Zde je již opravena střecha.

Cena 21.500.000 CZK zahrnuje zámek + park + statek. Lze jednat i o koupi pouze zámku + parku (cena na vyžádání).

HISTORIE:
Mezi nejznámější majitele zámku Otín patří určitě rod Měchurů, jež Otín vlastnil v období mezi léty 1809 a 1873. Šlo o přední pražskou rodinu, do které se v roce 1827 přiženil mladý nadějný historik František Palacký. Zámek Otín se tak stal svědkem nejen jeho svatby (tehdy velkolepé společenské události) s Terezií Měchurovou a jejich rodinného štěstí, ale i úspěchu jeho vědecké práce. Na Otíně, letní rezidenci Měchurů, strávil Palacký několik letních prázdnin, během nichž začal v místním nádherném glorietu psát své Dějiny národa českého.

Parametry domu

Cena
21 500 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
2. 4. 2024
Adresa
Klatovy - Otín
Stavba
Smíšená
Plocha užitná
750 m2
Typ objektu
Patrový
Plocha nemovitosti
27414 m2

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

CHÂTEAU.cz

Chocholouškova 35/8, Praha

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 1 lidí

Prodejce

Lucie Soukupová

Lucie Soukupová

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje domů v Klatovech?

Podobné nemovitosti