Prodej chalupy, Štěchovice, 88 m2

Štěchovice

7 700 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 36 696 Kč /za měsíc
Exkluzivní partneři v Štěchovicích

Informace k domu

Motto: místo skryté pod závojem času…čeká na Vás. Pozemky celkem: 2.204m2, z toho stavební parcela 372 m2 , zahrada 1.498 m2,soukromá přístupová komunikace 334 m2
Lokalita: místo skryté na úpatí Šumavy, cca 25 km od Kašperských Hor. Modravé pásmo jejích vrcholků lemuje horizont výhledu z velké louky obklopené lesem, na níž jsou rozptýlené tři původní šumavské chalupy. Jedna z usedlostí je trvale obydlená. Za chalupou přechází louka do zalesněného úbočí kde se nachází silně pozitivní energetické místo Boží kámen s ozdravnými účinky na člověka, které je zmiňováno i v odborných publikacích. Nejde však o frekventované poutní místo– je známé jen omezenému okruhu lidí. Ze stezky vedoucí k Božímu kamenu, je nabízená chalupa vzdálena několik set metrů, ale je z ní téměř neviditelná. Lokalita je prosvětlená klidem a pohodou. Velmi dobře je autem dostupná i v zimních podmínkách.
Popis nemovitosti: původní malá zděná venkovská usedlost s průčelím, jemuž dominují bílé štíty obytného stavení a stodůlky spojené branou. Ta uzavírá soukromý svět v útulném nádvoří, které je z opačné strany orientované do volné přírody chráněno starým sadem. V chalupě byla provedena příprava na rekonstrukci odhalením a zabezpečením konstrukčních prvků stavby. Pro nového majitele je připravena rovněž alternativa realizace novostavby na místě původní chalupy–a to s kompletní projektovou dokumentací pro novostavbu se dvěma samostatnými bytovými jednotkami – komfortními apartmány vhodnými pro trvalé bydlení i rekreaci. K tomu je již vydáno pravomocné stavební povolení s tím, že realizace již byla zahájena přípravnými pracemi do fáze, kdy se nový vlastník může ještě rozhodnout buď pro rekonstrukci původní chalupy – nebo pro novostavbu. Proto nemá smysl popisovat zde interiéry původní starobylé chalupy. Pro rozhodnutí, zda ji renovovat nebo na jejím místě realizovat její repliku, případně i moderněji pojatou novostavbu ve venkovském stylu je nutno tuto nemovitost vidět - a hlavně vnímat jedinečný genius loci místa.
Vnitřní dispozice původní chalupy: v přízemí se nachází zádveří, kuchyň a dvě místnosti. Dosud nevyužitý půdní prostor nabízí možnost adaptace pro obytný účel se zajímavými interiéry.
Stodola byla opatřena novým krovem usazeným na novém obvodovém betonovém pasu a krytým novou střešní krytinou s kompletními klempířskými prvky v provedení plech. Stejná střešní krytina je připravena i pro obytnou část pro zajištění kompaktního vzhledu obou staveb tvořících usedlost. V návaznosti na obytnou část může být stodůlka v rámci rekonstrukce přizpůsobena různému využití – jako samostatné ubytování pro hosty, příp.jako sportovně-relaxační zázemí, nebo jako stylová venkovní kuchyně s posezením chráněným střechou při větrném nebo deštivém počasí.
Inženýrské sítě:
-el.příkon z distr.sítě 230/400 V,
- voda z kopané studny na vlastním pozemku,
- kanalizace do půvpdního septiku.
Nabídková cena včetně projektové dokumentace se st...

Parametry domu

Cena
7 700 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
1. 2. 2024
Adresa
Štěchovice
ID
001929KH
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
120 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Samota
Podlahová plocha
88 m2
Plocha nemovitosti
2204 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 30 lidí

Prodejce

Jiřina Müllerová

Jiřina Müllerová

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje chalup v Štěchovicích (okr. Strakonice)?

Podobné nemovitosti