Prodej obchodního prostoru, Plzeň, Tylova, 16763 m2

Tylova, Plzeň, Jižní Předměstí

174 600 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 832 092 Kč /za měsíc
Exkluzivní partneři v Plzni

Finance a pojištění

Finance a pojištění

Pro Západ realitní s.r.o. zakládající člen nezávislé komunity makléřů

Exkluzivní odborník pro region, který Vám rád pomůže vyřešit financování. Neváhejte jej nezávazně poptat a zjistěte možnosti, které jsou aktuálně na trhu. Vše příjemně, s ochotou a plnou odborností.

Vyberte si z dalších služeb v okrese

Podlahy

Stěhovací služby

Střechy

Informace k nemovitosti

Budova určená na prodej se nachází na adrese Tylova 59 v Plzni a v současnosti je ve vlastnictví Západočeské univerzity v Plzni (ZČU), která objekt do roku 2017 využívala pro výukové účely. V současnosti je budova nevyužívaná, prázdná, probíhá její nutná základní údržba a čeká na své další funkční využití.
Stavba vznikla v roce 1948 a původně byla projektována a stavěna jako ředitelství a technické kanceláře bývalé plzeňské společnosti Škoda, a.s. Objekt je tedy z historických důvodů zasazen do průmyslového areálu, kde se převážně nacházejí průmyslové budovy, výrobní haly a administrativní budovy. V blízkosti budovy se nachází centrální autobusové nádraží, náměstí Emila Škody (park), základní a střední odborná škola, autoservis a další služby občanského vybavení, jako například zastávka MHD, lékárna, bankomaty, kadeřnictví, potraviny či stravovací zařízení. Objekt má velmi dobrou dostupnost a je vzdálený asi 1 km západně od centra Plzně. Jedná se o atraktivní lokalitu zejména pro kancelářské účely nebo lehkou výrobu. Naproti budově se nachází veřejné parkoviště.
Budova na adrese Tylova 59 sestává ze čtyř staveb evidovaných v katastru nemovitostí, a to hlavní stavby č.p. 2929 na parcele č. 9074/1 a tří staveb bez č.p./č.e. na samostatných parcelách, které jsou využívány jako vstupní prostory do budovy a schodišťové prostory.
Celková plocha budovy je 16 763,43 m2 a tvoří ji 2. podzemní podlaží (1 891,84 m2), 1. podzemní podlaží (2 842,27 m2), 1. nadzemní podlaží (2 871 ,58 m2), 2. nadzemní podlaží (3 168,94 m2), 3. nadzemní podlaží (3 168,94 m2) a 4. nadzemní podlaží (2 819,86 m2). Stavba má standardní vnitřní vybavení a je napojena na obecní rozvody kanalizace, vodovodu, dálkového zdroje tepla a elektřiny. Vodovod je však v současnosti nefunkční. Všechny rozvody jsou již zastaralé a pro využívaní budovy by byla nutná jejich kompletní rekonstrukce. V budově se nachází dva výtahy, z čehož jenom jeden je funkční.
Podle znaleckého posudku, který si ZČU nechala aktuálně vypracovat, je obvyklá cena nemovitosti ve výši 174,6 mil. Kč. Univerzita je připravena prodat budovu uchazeči s nejvyšší nabídkou za předpokladu, že bude reflektovat aktuální obvyklou cenu dané nemovitosti. V případě, že by univerzita neobdržela adekvátní cenovou nabídku, bude prodej odložen.
Pro zájemce je připraven dataroom obsahující podrobnou dokumentaci k budově. Poradenský tým je složen z manažerů Infrastrukturního poradenství České spořitelny, a.s., kontaktní osobou za Českou spořitelnu je projektový manažer Tadeáš Čákora, tel. +420 705 814 647, e-mail: tcakora@csas.cz.
Prodej se uskuteční formou veřejné soutěže o nejvhodnější nabídku. Zadávací dokumentace je dostupná na portálu E-ZAK: https://zakazky.zcu.cz/contract_display_6712.html. Nabídku lze podat výhradně na tomto portálu do 20.5.2024.

Parametry nemovitosti

Cena
174 600 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
26. 4. 2024
Adresa
Tylova, Plzeň, Jižní Předměstí
ID
IETP100338
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
16763 m2
Typ objektu
Patrový
Plocha nemovitosti
3007 m2
Třída energetické náročnosti
D - Méně úsporná
Ukazatel energetické náročnosti
163 kWh/m2 za rok

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@vitio.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 2 lidí

Prodejce

Ondřej Svozil

Ondřej Svozil

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje obchodních prostor v Plzni?

Podobné nemovitosti